Rezistă relaţiile de cuplu în absența vieții sexuale?

dra.jpg

Rezistă cuplul în absența vieții sexuale
Sunt cupluri care rezistă chiar dacă întreţin relaţii intime extrem de rar, dar care își satisfac împreună alte nevoi
foto: 123RF

Cu siguranţă da, mai ales atunci cand cuplul nu are parte deloc de noutate și totul se repetă monoton, este firesc ca partenerii trecuți de etapa îndrăgostirii să manifeste o dorință mai scazută. Dacă această perioadă se tot prelungește, unele cupluri pot constata că, deși nu au avut nicio ceartă, scânteia s-a stins. Partenerii spun că se simt obosiți sau că îi doare capul, sau pur și simplu că nu au chef.

Oamenii își aleg parteneri în funcție de o multitudine de nevoi de care sunt conștienți sau nu (de multe ori nu sunt conştienţi ce le-a determinat alegerea cu adevărat) și ar fi necesar să își clarifice ce nevoi le satisface partenerul, căci de multe ori acestea cântăresc mai mult decât cele sexuale. De exemplu, nevoia de siguranță a relației sau stabilitate financiară, pot fi astfel de nevoi. A rezuma totul la insatisfacția sexuală este o mare capcană. Este nevoie de multa răbdare și adesea de ajutor specializat pentru a repune relația pe făgașul dorit.

Aşadar, sunt cupluri care rezistă chiar dacă întreţin relaţii intime extrem de rar, dar care își satisfac împreună alte nevoi. Actele sexuale pot fi mai frecvente în anumite perioade de viață și mai absente în altele.

 

Loading...

Citește și

 • Cum pui problema în cuplu atunci când nu ai chef de sex

  Trebuie să recunoaştem, femeile nu au întotdeauna chef de sex şi fie îi spun partenerului în faţă acest lucru, fie născocesc fel şi fel de motive pentru a-l convinge că nu are rost să insiste.

 • O varietate de cauze pot sta la baza unei lubrefieri insuficiente a vaginului

  Contactul sexual poate fi lipsit de plăcere atunci când vaginul nu este lubrifiat îndeajuns. Acest fenomen de uscăciune vaginală sau lubrifiere insuficientă este o tulburare frecventă care afectează un număr mare de femei. Iată care sunt cauzele uscăciunii vaginale .

 • Ritmul mişcărilor în timpul sexului contribuie la reuşita actului intim

  Pentru plăcere maximă în pat nu contează doar poziţia de sex potrivită, ci şi ritmul în care faceţi dragoste. Ritmul pe care îl impuneţi în timpul partidelor de amor poate fi o dovadă a potrivirii sau a nepotrivirii voastre sexuale. Dacă tu eşti super energică şi te aştepţi să ai parte de o partidă sălbatică de sex, dar partenerul tău de viaţă abia se mişcă, înseamnă că undeva ceva nu funcţionează între voi.

 • Cum afectează timiditatea viaţa romantică?

  Timiditatea ne poate afecta relațiile cu cei din jur, ne poate bloca exprimarea sentimentelor sau a opiniilor și ne dă un sentiment de inferioritate. Un strop de timiditate nu strică nimănui, însă tot ce depăşeşte acel strop afectează interacţiunea cu sexul opus, viaţa romantică a unei persoane.