Respectarea spaţiului personal: o necesitate pentru partenerii de cuplu

respect.jpg

respectarea spatiului personal
Spaţiul personal într-o relaţie de cuplu este o necesitate pentru ambii parteneri
foto: 123RF

Spaţiul personal într-o relaţie de cuplu este o necesitate pentru ambii parteneri. Este una din nevoile omului şi este ideal ca fiecare să funcţioneze şi în alte zone ale vieţii: să meargă la serviciu, să construiească relaţii de colegialitate, să petreacă timp cu sine, desfăşurând activităţi care îi fac plăcere.

Oricât de mult v-aţi iubi unul pe celălalt, timpul petrecut separat poate fi crucial pentru o relaţie sănătoasă. Pe de altă parte, dacă invadaţi spaţiul personal al partenerului şi insistaţi să faceţi totul împreună, poate fi dăunător. De ce? Pentru că fiecare persoană are nevoie de un sentiment de individualism care are un impact semnificativ asupra fericirii personale.

Dacă cineva se simte obligat să fie undeva tot timpul, va fi lipsit de fericirea individuală care îi este absolut necesară. Iar cu timpul va acumula foarte multe frustrări care inevitabil pot duce la conflicte în relaţie.

Aşadar, dacă te regăseşti în această situaţie, discută cu partenerul şi comunicaţi permanent ca să nu ajungeţi la despărţire. Găsiţi o soluţie cu care amândoi să vă simţiţi confortabil şi să vă respectaţi reciproc "spaţiul personal".

Loading...

Citește și

 • sex in grup nu este pentru oricine

  Sexul în grup nu este pentru oricine, necesită foarte multă sensibilitate socială și etichetă, care sunt făcute cunoscute de obicei de cel care organizează orgia. Cele mai reușite asemenea reuniuni implică reguli specifice despre ce este și ce nu este posibil, care sunt prezentate cu mult înainte ca vreun individ să-și fi scos hainele. Mai precis, cele mai multe sesiuni de sex în grup sunt plănuite cu săptămâni înainte.

 • secretul unei vieti sexuale implinite

  Foarte multe persoane se întreabă dacă există o reţetă perfectă pentru a avea parte de plăceri intense atunci când sunt cu persoana iubită în pat. Experţii într-ale sexului spun că da!

 • minciuna nu trebuie sa îşi faca loc în cuplu

  Minciuna duce la falsitate şi la o personalitate dublă. Cu toate acestea, mulţi dintre noi îşi doresc o relaţie completă, sinceră şi corectă. Îţi doreşti să fii onestă cu partenerul tău şi vrei să ştii exact unde se află relaţia ta în raport cu aspiraţiile şi planurile tale. Pentru ca acest lucru să fie posibil, minciuna nu trebuie să îşi facă loc în cuplu.

 • aprinde dragostea partener idei

  Nu aştepta ca doar partenerul tău să vină cu idei sau să iniţieze o partidă de amor, nici nu te aştepta ca totul să vină de la sine! Este cea mai mare greşeală să aştepţi ca totul să vină de la sine. Este cea mai mare greşeală să aştepţi şi să nu te implici.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1