Relațiile se construiesc din lucruri mărunte. Oricât de ciudat ar părea, dragostea nu este de ajuns

dragoste.jpg

Relațiile se construiesc din lucruri mărunte
Relațiile se construiesc din lucruri mărunte și din multe alte „ingrediente”
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Atunci când începi o relație, trebuie să crezi că amândoi veți face eforturi la fel de mari pentru ca aceasta să funcționeze și că „investiția” emoțională va da roade. Ce anume face o relație să dureze? De ce ajungi să te distanțezi de partener și să renunți la o relație? Oricât de ciudat ar părea, dragostea nu este de ajuns.

Relațiile se construiesc din lucruri mărunte și din multe alte „ingrediente” care îi pot oferi dragostei un gust dulce sau amărui. Potrivit psihologilor, o relație va funcționa numai dacă sunt îndeplinite următoarele trei condiții:

  • Un cuplu poate avea o legătură puternică dacă sunt prezente toate componentele fundamentale ale unei relații: intimitate, înțelegere, o comunicare reușită, respect, distracție, siguranță, sexualitate… 
  • Ambii parteneri se simt împliniți în cadrul relației. Niciunul dintre ei nu se simte frustrat sau nemulțumit de felul în care este tratat. Cu alte cuvinte, cei doi se respectă unul pe altul și contribuie la o îmbogățire emoțională reciprocă.
  • Totodată, nu trebuie să existe jocuri de putere. Relația trebuie să se bazeze pe egalitatea timpului, a emoțiilor și a resurselor investite.

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1