Relaţiile de cuplu s-ar îmbunătăţi dacă ambii parteneri ar şti să comunice

comunic.jpg

Relaţiile de cuplu s-ar îmbunatăţi dacă ambii parteneri ar şti să comunice
A comunica, în adevăratul sens al cuvântului, înseamnă a-ţi împărtăşi cu celălalt adevăratele gânduri, dorinţele şi nemulţumirile
foto: 123RF

Majoritatea oamenilor crede că, a comunica înseamnă o simplă discuţie cu celălalt pe diverse teme. Problema este că fenomenul comunicării nu este înţeles corect de cei mai mulţi dintre noi.

Cei mai mulţi dintre noi confundăm deseori comunicarea cu schimbul sec de informaţii şi avem senzaţia că nu comunicarea lipseşte în cuplul nostru din moment ce noi vorbim mult unul cu celălalt. Nimic mai greşit. A comunica în cuplu nu înseamnă neapărat a-i povesti celuilalt ce ai mai făcut astăzi la serviciu, cu cine ai vorbit la telefon dimineaţa sau cât mai costă un ruj bun.

A comunica, în adevăratul sens al cuvântului, înseamnă a-ţi împărtăşi cu celălalt adevăratele gânduri, dorinţele şi nemulţumirile, a vorbi deschis despre ceea ce te deranjează, te supără sau te bucură. Atunci când apare lipsa de comunicare, cuplul, fără discuţie, se îndreaptă cu paşi mici, dar siguri, spre ruptură.

Relaţiile de cuplu s-ar îmbunătăţi dacă ambii parteneri ar şti să comunice

Nu vorbiţi cu dublu înţeles şi mai ales, nu tăceţi aşteptând ca celălalt să ghicească ce doriţi. Nu porniţi niciodată de la premisa că dacă sunteţi un cuplu trebuie să simţiţi sau să ştiţi tot ce gândeşte celălalt. Este imposibil. Fiţi deschişi unul cu celălalt şi comunicaţi cu partenerul de viaţă aşa cum aţi dori să o facă şi el. Nu uitaţi că şi în ceea ce priveşte comunicarea în cuplu, primeşti exact ceea ce oferi.

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1