În relaţii trăim cu impresia că trebuie să facem ceva pentru a fi apreciate. O atitudine total greşită!

apreciere.jpg

În relaţii trăim cu impresia că trebuie să facem ceva pentru a fi apreciate
Într-o relaţie sănătoasă suntem valorizate pentru ceea ce suntem, nu pentru ceea ce facem
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Relaţia de cuplu este zona cea mai semnificativă pentru o femeie, de cele mai multe ori, sau pentru cele mai multe dintre femei. Pentru a fi fericite în relaţie, reprezentantele sexului frumos au nevoie să fie iubite, admirate, apreciate, validate pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce fac.

Aşadar, bărbatul trebuie să îşi preţuiască femeia alături de care stă pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce face în relaţie. Ea se va simţi valorificată şi importantă pentru el şi va fi fericită că îl are în viaţa ei. Desigur că o relaţie nu este armonioasă doar pentru că partenerul de viaţă o apreciază, dar cu siguranţă că acesta este un punct important în construirea un mediu frumos în familie.

Tot timpul în relaţii trăim cu impresia că trebuie să facem ceva pentru a fi apreciate. Fie şi inconştient, anumite dovezi de atenţie şi chiar grija pe care o purtăm partenerului de viaţă, pot izvorâ din dorinţa de a fi apreciate. Mai mult, de a fi dorită prezenţa noastră.

Într-o relaţie sănătoasă suntem valorizate pentru ceea ce suntem, nu pentru ceea ce facem. Suntem la fel de iubite sau dorite, fie că gătim trei seri la rând, fie că o lună uităm să trecem prin bucătărie. Nu există comparaţii cu altcineva, nu ne simţim în competiţie şi nici interesul iubitului nu este diminuat. Eşti în relaţia potrivită atunci când nu simţi o permanentă alertă şi când partenerul tău nu aşteaptă să faci lucruri care să te pună într-o lumină mai bună.

Dacă vrei să îi îndeplineşti o dorinţă, o va aprecia. Dacă nu ai dispoziţia necesară, nu se va reflecta nicicum asupra relaţiei. În relaţia aceasta contaţi amândoi. Aceste lucruri scot în evidenţă faptul că eşti în relaţia potrivită.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • Greşeala pe care o fac femeile atunci când se cuplează

  Femeia greseşte într-o relaţie întrebându-se mult prea repede încotro se îndreaptă acea relaţie. O relaţie are fazele ei de dezvoltare, de aceea nu trebuie să grăbiţi nimic. Datorită nevoii de securitate a femeii, ea îşi va dori un plan ascendent şi concret al relaţiei. Femeia e o vizionară de carieră, ştiind deja cum va arăta casa lor, copiii sau vacanţele lor, de multe ori de la a doua întâlnire, când el se gândeşte cel mai probabil cum arată dormitorul ei. Sau pentru că a avut răbdare cu alţii, actualul partener trebuie să compenseze, şi încă foarte rapid, pentru toate minusurile foştilor.

 • Dorinţă sexuală diminuată

  Libidoul diminuat este o tulburare sexuală frecventă şi se referă la un nivel scăzut al dorinţei intime. O persoană cu această tulburare nu va iniţia şi nici nu va răspunde adecvat la dorinţa de a face sex a partenerului. Deseori apare când unul dintre parteneri nu se simte suficient de apropiat de celălalt.

 • Nu încerca să ghiceşti ceea ce gândeşte celălalt

  Cele mai multe probleme din relaţii sau stări de anxietate în situaţii sociale încep cu o comunicare defectuoasă, ceea ce duce la tendinţa de a încerca să-i “citeşti gândurile” celui de lângă tine. Citirea gândurilor apare atunci când două persoane presupun că ştiu ceea ce gândeşte celălalt când de fapt nu ştiu. Acest proces de a întreba şi a încerca să ghiceşti ceea ce gândeşte celălalt, este printre cele mai rapide metode prin care ajungi la sentimentul de nesiguranţă şi stres.

 • De ce unele femei preferă să facă sex într-o cameră cu lumina stinsă

  Deşi femeile se străduiesc să fie ferite de inhibiţii în pat şi încearcă să-şi arate deschiderea către noi idei, puţine dintre ele au curajul să facă sex într-o cameră cu lumina aprinsă. Cele mai multe dintre reprezentantele sexului frumos preferă ca în dormitor să fie puţin întuneric în timpul actului intim, existând şi o explicaţie pentru acest lucru. Ele preferă sexul pe întuneric, nu neapărat pentru că vor ca viaţa lor sexuală să abunde de romantism, ci mai ales pentru că se simt nesigure, complexate sau din păcate, aşa s-au obişnuit.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5