Relaţii intime în timpul sarcinii. Motive pentru care sexul este benefic în această perioadă

da.jpg

Relaţii intime în timpul sarcinii
Sexul în timpul sarcinii este benefic pentru tine, bebeluşul tău, dar şi pentru partenerul tău şi sănătatea relaţiei voastre
foto: 123RF

Unele cupluri renunţă la sex în timpul sarcinii, fie din cauza unor mituri, fie din cauza unor superstiţii. Dacă medicul nu ţi-a interzis contactele sexuale în timpul sarcinii, atunci nu ai niciun motiv să renunţi la sex. Dimpotrivă! Relaţiile intime în timpul sarcinii sunt benefice pentru tine, bebeluşul tău, dar şi pentru partenerul tău şi sănătatea relaţiei voastre. Există şi alte motive importante pentru a-ţi continua viaţa sexuală.

 • Sexul te poate ajuta să eliberezi tensiunea fizică creată de sarcină
 • Sexul te ajută să scapi de resentimente
 • Sexul îl poate asigura pe bărbat că nu a devenit mai puţin important
 • Sexul o poate asigura pe femeie că este încă dorită
 • Sexul poate fi liniştitor
 • Sexul este extraordinar

Totuşi, deşi poţi şi ar trebui să ai o viaţă sexuală în continuare, va trebui să te obişnuieşti cu ideea că ea va fi foarte diferită. În ceea ce priveşte sexul în timpul şi după sarcină, el se poate împărţii în patru faze.

Relaţii intime în timpul sarcinii

 • Primele trei luni-  sex ocazional, sex oral, masturbare reciprocă.
 • Următoarele patru luni- sex senzaţional; orgasme multiple la femei.
 • Ultimele două luni plus cele şase săptămâni de după naştere- pentru ea, sex blând înainte de naştere, dar după aceea, deloc, până nu spune doctorul că este bine; pentru el- felaţie, masturbare, experimentarea orgasmelor multiple
 • Următoarele şase luni- întoarcerea treptată la libido-ul şi răspunsul normal.

“Abordează fiecare fază într-un mod pozitiv. Nu privi sarcina ca pe o perioadă moartă pentru sex; priveşte-o ca pe o perioadă extraordinară pentru experimente, pentru testarea de noi moduri de a vă oferi unul altuia plăcere fizică şi confort. Bineînţeles, sarcina este şi o perioadă în care să vă sărutaţi, să vă îmbrăţişaţi mult şi să vă reînoiţi sentimentele”, a spus Paul Jenner în cartea sa, „Sex ca la carte”.

Loading...
 
 

Citește și

 • Partenerii de cuplu au parte de o viață sexuală bună doar dacă știu să comunice între ei. Altfel, atât tu, cât și partenerului de viață puteți face greșeli care să vă afecteze viața de cuplu.

 • Iubitul tău trece printr-o perioadă mai delicată

  Atunci când un bărbat are o problemă, se va retrage în carapacea sa şi va petrece timp de unul singur până îşi depăşeşte situaţiile delicate. Femeile ştiu acest lucru, dar cumva le este greu să îl şi accepte. Când ele au o problemă, simt imediat nevoia să vorbească despre asta şi să caute consolări, pe când bărbaţii sunt complet invers. Au nevoie să se distanțeze și să petreacă timp pe cont propriu pentru a-și filtra gândurile și pentru a ajunge la propriile lor concluzii.

 • Lubrifianţii fac sexul mai plăcut decât iţi poţi imagina

  Lubrifierea este foarte importantă în timpul actului sexual. Lubrifianţii sunt de mai multe feluri şi pentru toate gusturile, preferinţele sau capriciile. Este chiar indicată folosirea lubrifianţilor pentru fiecare tip de sex în parte, indiferent că vorbim despre sex vaginal, anal, oral sau jucării erotice. Rolul lubrifianţilor este acela de a face frecarea mai uşoară, ajutând astfel la reducerea uzurii celor două suprafeţe. Pot fi folosiţi în egală măsură de femei şi de bărbaţi.

 • Orgasmul anal oferă un alt tip de plăcere una mai intensă

  Sexul anal poate fi un generator de orgasme puternice şi de senzaţii nebănuite. Regiunea anală conţine un număr foarte mare de terminaţii nervoase care oferă un alt tip de plăcere, una mai intensă. Pentru bărbaţi, această practică reprezintă o plăcere, o curiozitate, în timp ce pentru femei presupune mai degrabă o provocare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1