Relaţii de cuplu. Comportamentul violent al partenerului, principalul motiv de despărţire

vuil.jpg

Comportamentul violent al partenerului principalul motiv de despărţire
A te complace într-o relaţie abuzivă nu îţi poate aduce decât suferiţă şi multe regrete
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Toate relaţiile serioase necesită timp, învăţare, răbdare şi explorare. Iar respectul, iubirea şi înţelegerea sunt componenţe esenţiale care nu ar trebui să lipsească din nicio relaţie de cuplu. În acelaşi timp, dacă de la începutul relaţiei sau pe parcurs ai început să observi un comportament nepotrivit al partenerului de viaţă, poate ar fi cazul să te gândeşti foarte serios dacă merită să îţi petreci restul vieţii lângă un asemenea om.

A te complace într-o relaţie abuzivă nu îţi poate aduce decât suferiţă şi multe regrete. De aceea, este indicat să nu oferi nicio şansă unei relaţii de cuplu disfuncţionale.

Specialiştii în relaţii de cuplu atrag atenţia asupra principalului motiv de divorţ pentru foarte multe cupluri: comportamentul agresiv al partenerului. Să aici se referă atât la un comportament violent de tip verbal cât şi la cel fizic. Din păcate, există din ce în ce mai multe persoane care aleg să râmână alături de un partener extrem de agresiv, sperând că acesta se va schimba la un moment dat. Însă este o percepţie total greşită. Traumele la care poţi fi supusă în timpul relaţiei pot fi de nereparat şi te pot urmări toată viaţa.

Relaţiile de cuplu nu presupun frica de a sta alături de partener, teama de a nu fi agresată fizic sau verbal. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face dacă te afli într-o astfel de situaţie, este să renunţi fără regrete la cel care ţi-a fost partener o vreme şi să îţi refaci viaţa alături de cineva care să te iubească, să te aprecieze şi să te respecte pentru ceea ce eşti.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5