Reguli simple de igienă intimă de care nu trebuie să uiţi niciodată

igie.jpg

Reguli simple igienă intimă de care nu trebuie să uiţi niciodată
Pentru orice femeie este esenţial să aibă un vagin curat şi sănătos
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Pentru orice femeie este esenţial să aibă un vagin curat şi sănătos. Deși face parte din rutina zilnică și pare că nu e nimic mai ușor de realizat, menținerea corectă a igienei intime este încă o necunoscută pentru multe dintre noi. În articolul de mai jos, descoperă câteva reguli de igienă intimă de care nu trebuie să uiţi niciodată.

Igiena eficientă este esenţială pentru eliminarea mirosului vaginal neplăcut însă, asta nu înseamnă că trebuie să faci duş din 5 în 5 minute. În primul rând, vaginul se curăţă singur datorită secreţiilor, iar aciditatea sa omoară microorganismele care nu au ce căuta acolo. Utilizarea săpunurilor parfumate, a gelurilor de duş cu diferite arome sau a altor produse de curăţare intimă poate dăuna semnificativ florei bacteriene vaginale.

Specialiştii recomandă folosirea unor săpunuri cu PH neutru, hipoalergice, sau doar apă. De asemenea, ţine cont atunci când mergi la toaletă: curăţarea se face întotdeauna din faţă spre spate, pentru a evita introducerea bacteriilor din zona anală în vagin

Când faci duş, usucă-te bine înainte de a te îmbrăca, pentru că materialele sintetice şi umezeala nu fac casă bună şi vor favoriza înmulţirea bacteriilor. Şi dacă te afli  în “acea perioadă” delicată din lună, alege absorbantele din bumbac organic 100%, care lasă pielea să respire, evitându-le pe cele parfumate care pot irita.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1