Refuzul de a face sex a unui partener poate să deterioreze relaţia de cuplu

dragoste.jpg

Refuzul de a face sex a unui partener poate să deterioreze relaţia de cuplu
Viața sexuală, chiar dacă mulţi nu pun foarte mare preţ pe ea, este un aspect important al relației de cuplu
foto: 123RF

Viața sexuală, chiar dacă mulţi nu pun foarte mare preţ pe ea, este un aspect important al relației de cuplu. Alături de o bună comunicare, respect și de susținerea reciprocă, contribuie la formarea unei relații împlinite. Prin sex ne conectăm fizic, dar și emoțional cu celălalt. Motiv pentru care, refuzul de a face sex a unui partener se poate interpreta ușor ca o respingere.

Dacă acest lucru se întâmplă în mod constant, partenerul de cuplu începe să-şi pună tot felul de întrebări. Iar în acest fel se deschide larg ușa pentru apariția frustrărilor, urmate la scurt timp de un tăvălug de trăiri negative: pierderea încrederii, tristețe, nervozitate, bănuieli de tot felul, teama pentru pierderea relației, singurătate apăsătoare. Apoi mai e un singur pas până când se intră în cercul vicios în care sexul nu mai e deloc doar sex, ci o ocazie prin care îl poți pedepsi și tu cu refuzul, un motiv tocmai bun pentru a arunca cu acuzații, un subiect despre care te poți plânge prietenilor, o scuză pentru a înșela. Iar toate acestea ajung să afecteze relația de cuplu prin distanțare emoțională progresivă, condimentată cu conflicte din ce în ce mai dese și mai puternice.

Când se ajunge într-o asemenea etapă, unele cupluri se despart. Altele se folosesc de situație ca de un semnal de alarmă pentru a-și salva relația. Felul în care continuă povestea îl pot decide doar protagoniștii ei. Dar cei care hotărăsc să meargă mai departe, trebuie să își mute focusul atenției și intenției pe reconectarea emoțională, prin intermediul căreia fiecare își poate regăsi locul și importanța în sufletul celuilalt. Terapia de cuplu este un ajutor de nădejde când nu se găsește nici calea, nici maniera de comunicare potrivite.

Loading...
 
 

Citește și

 • Comunicarea în cuplu înseamnă mai mult decât a vorbi

  Comunicarea se referă la procesul de interschimbare a dorinţelor, nevoilor şi sentimentelor, cât şi a faptelor si opiniilor. Deseori, în cuplu, partenerii ajung să vorbească mai mult decât să comunice. Vorbesc despre problemele de la serviciu, îşi fac planuri comune de vacanţă, ies la masă, la film cu prietenii, dar uită să-şi comunice nevoile reale, care poate nu existau la începutul relaţiei pentru că apar o dată cu vârsta sau evoluţia personală a fiecăruia ori a cuplului.

 • Susţinerea reciprocă importantă pentru bunul mers al relaţiei

  Susținerea reciprocă existentă într-o relație de cuplu este cu totul specială. Între cei doi parteneri există o legătură care facilitează comunicarea și împărtășirea lucrurilor pe care aceștia le au în comun. În orice relație de cuplu sănătoasă există încredere și iubire, iar partenerii își inventează propriul „limbaj” comun prin intermediul căruia se exprimă, se iubesc și își împărtășesc dorințele.

 • Somnul de calitate stimulează libidoul

  Câteva ore de somn de calitate vă aduc cu siguranţă zâmbetul pe faţă. O noapte de somn odihnitor înseamnă şi sex mai satisfăcător.

 • Cele mai fierbinti zone erogene ale barbatilor

  Bărbaţii deţin câteva puncte fierbinţi care stimulate îi ajută să ajungă la orgasme incredibile. Cele mai importante sunt “adunate” în jurul organelor genitale.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1