Răbdarea, o calitate destul de importantă pentru ca o relaţie să meargă

rabd.jpg

Răbdarea calitate destul de importantă pentru ca o relaţie să meargă
Răbdarea este o calitate pe care nu o dobândim la naşterec ci o dezvoltăm pe parcursul vieţii
foto: 123RF

Răbdarea este o calitate pe care nu o dobândim la naştere, ci o dezvoltăm pe parcursul vieţii. Ea este cea mai puternică armă împotriva oricăror blocaje pe care le putem avea în viaţă, nu doar în relaţie. Să ai răbdare înseamnă să ai energia necesară pentru a analiza şi a înţelege fiecare element în parte. Într-un cuplu, aceasta implică uneori sacrificii şi compromisuri.

Deseori o dobândim cu greutate, iar odată câştigată, trebuie să facem eforturi să o menţinem. Este un proces care face apel în mod constant la resursele noastre interioare. Nu este un gest pe care îl manifestăm o singură dată şi ne aşteptăm să aibă efecte pe termen lung. Pe parcursul relaţiei, dacă răbdarea nu este întreţinută, scade în detrimentul cuplului. De multe ori, relaţiile iau o întorsătură negativă, după ce unul dintre parteneri şi-a pierdut răbdarea.

Fiecare trebuie să fie conştient de câtă energie este investită în relaţie de către celălalt partener şi, la rândul său să contribuie investind. Răbdarea aduce o stare pozitivă de spirit şi totodată te ajută să abordezi lucrurile cu mai mult calm. Ea este cea care, la începutul îţi dă răgazul de a-ţi descoperi şi cunoaşte cu adevărat partenerul ales. Cu siguranţă începuturile romantice dau impresia că totul va fi minunat în mod constant. Dar cum experienţa ne învaţă că nu există drum fără piedici, cu răbdare învăţăm să le evaluâm corect, să găsim soluţii în a le depăşi şi să privim viitorul dintr-o perspectivă mai obiectivă.

Loading...

Citește și

 • Greşeala de neiertat pe care o fac bărbaţii în relaţia cu partenera

  Bărbaţii sunt la fel de predispuşi la greşeli într-o relaţie de cuplu ca şi femeile. Nu ar fi logic şi corect să spunem că doar consoartele noastre sunt vinovate de faptul că o relaţie nu mai funcţionează aşa cum ar trebui. O relaţie ca să reziste în timp are nevoie de trei lucruri: iubire, sprijin şi atenţie.

 • Spaţiul personal este esenţial, chiar şi pentru cei care sunt extrem de îndrăgostiţi

  Apropierea şi intimitatea par să fie cele mai importante elemente ale unei relaţii. Sexul de calitate construieşte intimitatea, dar majoritatea persoanelor îşi valorează propriul spaţiu mai mult decât o viaţă sexuală dinamică.

 • Bărbații își pierd apetitul sexual din numeroase motive

  Toată lumea crede că libidoul masculin este întotdeauna inepuizabil, însă acest lucru e greșit. Unul din cinci barbati are, de fapt, un apetit sexual scăzut. Virilitatea joacă un rol important în conceptul de bărbăție şi de aceea se spune că reprezentanţii sexului puternic au mereu chef să facă amor. Însă, acest lucru nu este adevărat și mulți bărbați își pierd apetitul sexual din numeroase motive, însă puțin sunt dispuși să vorbească despre asta.

 • Bărbații și femeile au nevoi emoționale diferite

  Nevoia de afecțiune a unei femei este una dintre cele mai profunde necesități emoționale. Femeia pune accent foarte mare pe modul în care bărbatul îi vorbește, pe atingerile tandre, fiind mult mai sensibilă și sentimentală. Aceasta are nevoie de timp pentru a se pregăti emoțional și mental pentru actul sexual.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1