Problemele serioase din cuplu pot afecta calitatea vieţii sexuale

daa.jpg

Problemele serioase din cuplu pot afecta calitatea vieţii sexuale
Viața sexuală nu este ca un râu liniștit care curge, ci, dimpotrivă, este mereu pusă la încercare
foto: 123RF

Activitatea sexuală este influențată de problemele permanente sau temporare pe care le avem în diferite planuri ale vieții noastre. Când partenerii de cuplu au probleme serioase de comunicare, de a se simți bine unul cu celălalt, când nu se simt în siguranță în cuplu, nu se simt văzuți și ascultați, acceptați și validați, toate aceste nemulțumiri se reflectă și în calitatea vieții sexuale.

De aceea, este important să înțelegem că viața sexuală nu este ca un râu liniștit care curge, ci, dimpotrivă, este mereu pusă la încercare. Fie se mai oprește brusc, fie își pierde energia, fie are dureri sau își revine și este plină de energie.

Aşadar, cu cât există înțelegere pe mai multe planuri, viaţa sexuală nu va avea de suferit şi cresc șansele unui cuplu de a fi fericit. Atunci când există mai multe plăceri și satisfacții și mai puține neplăceri între cei doi, aceștia se simt bine și vor dori să rămână împreună.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • O viaţă sexuală activă ajută la îmbunătățirea sănătății fizice și psihice

  Activitatea sexuală constantă, dacă nu stiaţi, ajută la îmbunătățirea sănătății fizice și a celei psihice. De aceea, e recomandat să faceţi sex ori de câte ori aveţi ocazia.

 • Jucăria sexuală care îi ajută pe bărbaţi să aibă o erecţie mai fermă

  Inelul pentru penis este un accesoriu care condimentează în mod plăcut viața intimă și este folosit pentru creșterea plăcerii sexuale. Această jucărie sexuală strânge baza penisului și testiculele și astfel presiunea sângelui din membru crește, ceea ce duce la sporirea senzațiilor, la o dilatare mai mare și o erecție mai fermă.

 • Pentru un număr destul de mic de oameni sexul nu are nici o semnificaţie

  Asexualitatea este o orientare sexuală caracterizată prin lipsa de interes faţă de sex. Oamenii ar trebui să înțeleagă și să conștientizeze că există și această orientare sexuală. Asexualii au existat dintotdeauna, însă nu prea s-a vorbit despre ei. Aceste persoane manifestă o indiferență totală față de actul intim. Așa sunt ele și nici un specialist nu poate să ofere o explicație plauzibilă. De altfel, mulți dintre asexuali cred în marea dragoste și trăiesc o formă de legătură amoroasă în care predomină plăcerea psihică și afectivă.

 • Limitele sunt importante în orice fel de relație

  De cele mai multe ori, în relațiile de cuplu, vrem să îi facem mereu pe plac partenerului de viaţă, iar prin acest fel uităm care sunt nevoile noastre, uneori și limitele pe care ni le impunem. Iar prin limite ne referim la faptul că nu ar trebui să accepți să ai alături un partener care nu te apreciază, nu te respectă, vrea să te schimbi, sau mai mult, este toxic pentru tine.