Problemele de sănătate, principalul motiv pentru care partenerii evită sexul

san.jpg

Problemele de sănătate principalul motiv pentru care partenerii evită sexul
Problemele de sănătate, principalul motiv pentru care partenerii evită sexul
foto: 123RF

Specialiştii în materie de sex au ajuns la concluzia că problemele medicale sunt principalul motiv pentru care partenerii de cuplu evită să facă dragoste. De exemplu, persoanele cu boli cardiace evită adesea sexul pentru că se tem de un atac de cord.

Durerea cronică diminuează plăcerea actului sexual și interferează direct prin limitarea pozițiilor. Depresia și stresul pe care le provoacă duc la evitarea sexului, la fel ca anumite medicamente pentru durerea cronică. Bolile metabolice, cum ar fi diabetul și obezitatea, reduc activitatea sexuală. De fapt, diabetul accelerează declinul sexual la bărbați cu până la 15 ani.

Tulburările de personalitate, dependența și abuzul de substanțe și calitatea slabă a somnului influentează puternic interesul și abilitățile sexuale. Multe medicamente, cum ar fi antidepresivele și medicamentele anti-anxietate, reduc libidoul și activitatea sexuală și, în consecință, cresc riscul de evitare a activitaţilor sexuale. Nivelurile scăzute de testosteron la bărbați și nivelurile scăzute de dopamină și serotonină la bărbați și femei pot avea si ele un rol.

Loading...

Citește și