Prieteniile platonice cu sexul opus pot afecta relaţia actuală?

pl.jpg

Prieteniile platonice cu sexul opus
De multe ori, relaţiile de prietenie sunt mai stabile şi de mai lungă durată decât relaţiile de cuplu
foto: 123RF

Dacă unul dintre parteneri nu a avut niciodată prietenii platonice cu sexul opus, dacă toate relaţiile sale de până atunci au implicat o componentă sexuală, probabil că îi va fi foarte greu să accepte că acest tip de relaţii există. Desigur, cei cu un istoric de prietenii cu sexul opus privesc acest lucru ca fiind normal şi suferă dacă partenerul sau partenera se opune.

De multe ori, relaţiile de prietenie sunt mai stabile şi de mai lungă durată decât relaţiile de cuplu şi multora le vine foarte greu să renunţe la prietenii importante şi prieteni care au fost acolo pentru ei în momentele dificile, chiar de-a lungul multor relaţii. Ca şi în prietenie, în relaţiile de cuplu comunicarea şi încrederea în partener sunt cruciale. Cele două tipuri de relaţii sunt diferite şi, ca atare, nu pot fi comparate, dar este important ca ambii parteneri din cuplu să înţeleagă acest aspect.

De obicei, nesiguranţele personale pot naşte sentimente de gelozie şi e necesar ca partenerii cuplului să discute aceste aspect. Pot să realizeze că pentru cel care este forţat să renunţe la o relaţie importantă de prietenie, asta înseamnă frustrare şi pierderea unui suport emoţional important, iar renunţările duc, în timp, chiar la erodarea relaţiei de cuplu şi la acumularea de tensiuni.

 

Loading...

Citește și

 • Când un act sexual este considerat reuşit pentru femei

  Viaţa sexuală constituie în permanenţă o preocupare pentru un cuplu. Este importantă deoarece ea se constituie într-un barometru al vieţii şi stării de sănătate a cuplului. În ceea ce priveşte femeia, pe primul plan stă relaţia sa cu propria sexualitate.

 • Erecţia matinală motivul pentru care bărbaţii se trezesc cu chef de sex

  Chiar dacă partenerul tău se trezeşte dimineaţa cu o erecţie, asta nu înseamnă că a avut vise erotice toată noaptea. Erecţia matinală este un fenomen pur fiziologic, involuntar.

 • De ce trebuie evitate persoanele care fac pe victima

  Ştim cu toţii persoane care fac pe victimele, care se lamentează tot timpul şi se consideră cele mai nefericite din lume. Se plâng permanent de viaţa tristă, de nenorocirile de care au parte, de norocul care îi ocolesc, comparativ cu ceilalţi „care nu mai pot de bine'. E riscant să fi veselă în prezenţa unei victime deoarece vei sfârşi să te simţi vinovată pentru asta şi să ţi se reproşrze că nu-ţi pasă de necazurile ei.

 • Nevoia de a fi într-o relație cu orice preţ poate duce la scăderea stimei de sine

  Stima de sine scăzuta este caraterizată de o percepţie generală despre tine că nu eşti ceea ce îti doreşti sau ce ar trebui şi te simţi inferior sau inadecvat. Efectele acesteia nu sunt de neglijat şi îşi pot pune amprenta semnificativ în viaţa ta.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1