Poţi rămâne într-o relaţie de prietenie cu cel care ţi-a fost iubit?

dra.jpg

relatie prietenie fostul iubit
Sunt toate şansele ca doi foşti iubiţi să rămână în relaţii foarte bune după ce au decis să meargă pe drumuri separate
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

De foarte multe ori se întâmplă ca doi prieteni foarte buni să se îndrăgostească şi să devină un cuplu. În acelaşi timp, sunt toate şansele ca doi foşti iubiţi să rămână în relaţii foarte bune după ce au decis să meargă pe drumuri separate. Dacă ai fost pusă şi tu în această situaţie, înseamnă că îţi este cunoscut sentimentul iniţial de confuzie, care ia naştere în primele momente ale relaţiei, indiferent de tipul ei.

Specialiştii în relaţiile de cuplu au descoperit că emoţiile care se nasc între doi parteneri implicaţi într-o relaţie de iubire nu diferă foarte mult de cele existente între doi prieteni foarte buni. Este vorba de loialitate şi empatie, dar şi de capacitatea de a face compromisuri.

Aşadar, atunci când vorbim despre relaţia de dragoste transformată în prietenie, aceasta este o stare de lucruri care, odată instalată, îi poate face pe foştii parteneri să apeleze cu încredere unul la celălalt, atunci când au nevoie de sprijin moral. Acest fapt se bazează pe cunoaşterea reciprocă a personalităţii fiecăruia şi pe posibilitatea de a-l înţelege pe celălalt, fără a trage cocluzii pripite. Subiectivitatea în ceea ce îl priveşte pe fostul partener va dispărea, lăsând loc unei obiectivităţi combinate cu empatia.

Dacă ai fost şi tu pusă în situaţia de a trece de la dragoste la prietenie sau invers, înseamnă că ai capacitatea de a-l susţine pe cel drag ţie, indiferent de situaţie sau de statutul relaţiei voastre.

 

Loading...

Citește și

 • Faceţi sex rar masuri trebuie sa iei

  Viaţa sexuală, deși se spune că nu este partea cea mai importantă a unei relații, o face mult mai solidă. Legătura amoroasă dintre parteneri conduce la familiaritate și confort ridicate în cuplu. Cu cât partenerii sunt mai mulțumiți și satisfăcuți de relațiile lor sexuale, cu atât este mai mare șansa ca cei doi să rămână împreună pentru foarte mult timp

 • au nevoie barbaţii timpul unei partide de sex

  Orice bărbat îndrăgostit lulea de iubita sa cu siguranţă va fi implicat trup şi suflet de fiecare dată când face dragoste. Însă oricât de mult te-ar dori, are nevoie şi de confirmări şi răspunsuri din partea ta, pentru a se putea simţi bine.

 • legatura viata sexuala sport

  Ai remarcat vreodată că după ce faci câteva exerciţii fizice simţi că vrei să faci dragoste? Ceea ce se întâmplă este că hipotalamusul produce nişte substanţe care au acelaşi efect ca morfina. Şi, de fapt, sunt cam aceleaşi substanţe produse în timpul actului sexual.

 • Egoismul consecinţele are asupra relaţiei de cuplu

  Egoismul este acea atitudine concentrată pe propriile interese mai presus de interesele altora. A avea o relaţie cu un bărbat egoist este o chestiune delicată, dar nu o misiune imposibilă. Mai întâi de toate trebuie să renunţi la înnăscuta tendinţă de a încerca să-ţi schimbi partenerul. Este inutil şi dăunător pentru ambii, pe termen lung. Ca să nu mai vorbim că, practic este imposibil.