Pentru a întreține o relație profundă, plină de iubire, este nevoie de romantism

romnt.jpg

Pentru a întreține o relație profundă plină de iubire este nevoie de romantism
Dăruiește-i ceva care știi că îi va placea la nebunie
foto: 123RF

Pentru a întreține o relație profundă, plină de iubire, este nevoie de romantism. Orice relație are nevoie de romantism ca să supraviețuiască. Cele mai multe cupluri au probleme în a găsi idei romantice pe care să le împărtășească partenerului, iar după ce relația a evoluat, va trebui găsit timp și creativitate pentru a renaște romantismul.

Fără romantism, cuplurile pot cădea foarte ușor în rutina vieții de zi cu zi. Deci, cum să îţi păstrezi vie pasiunea când ai de întreținut o casă și o grămadă de alte responsabilități pe cap? Încearcă să-i atragi atenţia cu o ținută nouă, cu o schimbare majoră care să reaprindă pasiunea între voi. Până la urmă, să întreții viu romantismul este o provocare pentru orice cuplu.

Nu lăsa timpul să își pună amprenta asupra ta. Îngrijește-te și rămâi la fel de atrăgătoare ca atunci când v-ați cunoscut. S-a dovedit științific că aspectul fizic al partenerilor joacă un rol foarte important în viața oricărui cuplu, mai ales după ce relația a căzut pradă obișnuinței și rutinei.

Dăruiește-i ceva care știi că îi va placea la nebunie: o carte favorită, un joc video, o excursie pe plajă, sau mâncarea preferată. E important să înțelegi că romantismul nu înseamnă doar căpşuni, frişcă, băi erotice și lumânări parfumate. Renunță la ideea că doar o cină la lumina lumânării este romantică. Mai degrabă faceți împreună lucruri care vă plac amândurora. Dacă activitatea în sine este plăcută, romantismul își va găsi singur locul în relație. Poate că uneori veți crede că flacăra dintre voi s-a stins, dar mereu vor exista moduri prin care o puteți reaprinde. Trebuie doar să încercați.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Cum poţi ajunge la orgasmul clitoridian

  Nu este un secret pentru nimeni că femeile ating mai uşor orgasmul clitoridian, decât cel vaginal. De altfel, doar 30% dintre femei au experimentat orgasmul vaginal, restul fiind satisfacute doar prin stimularea clitorisului.

 • Iubirea liniștită și calmă asigură o relație de durată și, implicit, fericită

  Spre deosebire de dragostea pasională și tumultoasă, iubirea liniștită și calmă asigură o relație de durată și, implicit, fericită. Iubirea liniștită este mai rezistentă pentru că partenerii învață să nu-i încalce "granițele" celuilalt, să nu-și piardă cumpătul, să-și înfrângă tentaţia de a critica și judeca, să fie toleranți, să aibă răbdare și să creeze un mediu sigur în relația lor.

 • Partenerul este supărat sau stresat

  Se poate întâmpla ca iubitul tău să vină acasă de la serviciu foarte supărat. Tu chiar îți dorești să știi ce s-a întâmplat, dar forțarea acestuia să-ți spună poate fi o idee rea. Încercarea de a obține răspunsul de la un partener supărat cu expresii de genul "spune-mi" sau "vreau doar să te ajut" poate părea cea mai bună soluție, dar acest lucru doar dă o direcție egoistă conversației. În loc de a te concentra asupra modului în care să îți ajuți partenerul supărat, acele fraze mută atenția pe curiozitatea și nevoile tale. Iată ce impact are asta asupra relației!

 • Fumatul poate avea efecte negative asupra vieţii intime

  Fumatul este unul dintre cele mai nocive obiceiuri, nu mai este un secret pentru nimeni. Însă nu mulţi sunt cei care conştientizează că fumatul poate avea efecte negative şi asupra vieţii sexuale. În special bărbaţii sunt vizaţi de acest avertisment! Aşadar, dacă fumezi, cel mai bun lucru pe care îl poţi face ca să-ţi îmbunătăţeşti viaţa intimă este să renunţi chiar acum.