Pentru a avea o relație solidă, ambii parteneri trebuie să se accepte așa cum sunt

daa.jpg

Pentru a avea o relație solidă ambii parteneri trebuie să se accepte  așa cum sunt
Pentru a avea o relație sănătoasă și solidă, ambii parteneri trebuie să se accepte reciproc așa cum sunt
foto: 123RF

Nu există relaţie perfectă, fără niciun fel de nemulţumiri, însă există o graniţă fină între criticile constructive şi cele distructive, repetate constant, fără a avea fundament. Dincolo de daunele emoţionale şi psihice care apar la persoana criticată constant, acest “obicei prost” poate duce la destrămarea relaţiei de cuplu.

Aşadar, unul dintre comportamentele care prezic eșecul unei relații este reprezentat de criticarea constantă a partenerului pentru modul în care arată, conduce, se îmbracă, merge și nu numai.

Asemenea critici au un obiectiv unic: să-l schimbe pe celălalt. Dar acest lucru nu este posibil. Criticile nu sunt decât încercări de a manipula, de a încerca să ne transformăm partenerul în altcineva.

Pentru a avea o relație sănătoasă și solidă, ambii parteneri trebuie să se accepte reciproc așa cum sunt. Dacă vreuna dintre trăsăturile partenerului nostru nu ne place, avem la dispoziție două variante: să învățăm să-l acceptăm sau să-l părăsim. Criticile nu reprezintă niciodată o soluție.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1