Partenerul tău îţi controlează aproape fiecare mişcare? Te afli într-o relaţie care poate să devină periculoasă

control.jpg

Partenerul tău îţi controlează aproape fiecare mişcare
Relaţiile de dragoste nu ar trebui să însemne controlul unei alte persoane
foto: Pixabay.com

Partenerul tău îţi controlează aproape fiecare mişcare? Ai ajuns să te îmbraci, să te comporţi şi să faci mai mult ce vrea el decât ceea ce îţi doreşti? Atunci este evident că te afli într-o relaţie care poate să devină periculoasă în momentul în care nu îl vei mai asculta.

Cu toţii ne dorim o relație în care să ne simțim apreciați și valorizați, acceptați și iubiți. Ne dorim să ne simțim liberi alături de cel pe care îl iubim și care ne iubește. Controlul însă erodează și poate distruge relația de cuplu.

Relaţiile de dragoste nu ar trebui să însemne controlul unei alte persoane, ci, dimpotrivă, ar trebui să însemne libertatea completă şi respectarea deciziilor partenerului. Fiecare persoană are nevoi unice, iar cele mai bune relaţii sunt cele în care partenerii îşi îndeplinesc cele mai importante nevoi în mod reciproc.

Dacă aveţi impresia că partenerul vă controlează modul în care cheltuiţi banii, persoanele cu care ieşiţi în oraş, cu ce vă îmbrăcaţi sau ce alte decizii luaţi, ei bine, acesta este un semn că ar trebui să faceţi ceva în legătură cu acest lucru. Oamenii care îşi controlează partenerii sunt nesiguri în privinţa capacităţii lor de a-şi satisface propriile nevoi. Se tem că libertatea îl va ajuta pe partenerul lor să-şi dea seama că viaţa este mai bună în afara relaţiei.

Persoanele sigure sunt încrezătoare în capacitatea lor de a accepta nevoile celorlalţi; ele stiu că dacă partenerii lor le părăsesc, înseamnă că pur şi simplu aceştia nu erau cei mai potriviţi. Acest lucru ar putea fi dificil de acceptat la început, dar în cele din urmă, trebuie să vă gândiţi că există o persoană mai potrivită pentru dumneavoastră, oriunde în lume, iar sfârşitul unei relaţii reprezintă o uşă deschisă pentru o alta mult mai frumoasă şi fericită.

Loading...
 
 

Citește și

 • Bărbaţii au zeci de motive de a face sex

  Bărbații au capacitatea înnăscută de a oferi și primi afecțiune, de a face sex oriunde şi oricând. Oricare ar fi motivația pentru care ei fac sex, în spatele acesteia există anumite emoții de care bărbatul poate fi sau nu conștient. Atunci când bărbații sunt stresați, anxioși, respinși, triști, ei simt o nevoie mai puternică de a face sex, comparativ cu femeile, care își doresc mai multă apropiere emoțională.

 • Sexul este o formă de activitate fizică dar şi de iubire

  Sexul, discuțiile, timpul petrecut împreună relaxându-ne sau muncind, grija pe care o împărțim pentru casă și familie sunt toate forme ale iubirii pentru noi, femeile. Sexul e parte din întreg, dar nu factor definitor. El derivă din căldura simțită de femei în relație, dar nu generează căldura respectivă.

 • Modul în care te sărută un bărbat spune foarte multe despre tehnica lui de a face sex

  Vrei să ştii încă de la prima întâlnire dacă va fi bun la pat sau nu? Sărutul îţi poate spune foarte multe despre cum se va comporta un bărbat în dormitor. Dacă sărutul este intens, pasional, excitant, aşa va fi şi sexul cu acest bărbat. Dacă nu, mai bine renunţă!

 • Sexul nu asigură stabilitatea și baza de la care pornește construirea unei relații

  Într-adevăr, sexul este important într-o relaţie, însă nu este totul. Într-o relație este nevoie de alte câteva ingrediente care să mențină flacăra vie și care, se pare, sunt mult mai importante decât sportul din așternut.