Oricare poate contacta o boală cu transmitere sexuală. Ce trebuie să ştii despre herpesul genital

Ultima actualizare:

    Cele mai multe persoane pot contacta infecţia herpetică prin contact cu o persoană care nu ştie că este purtătoarefoto: 123RF
Cele mai multe persoane pot contacta infecţia herpetică prin contact cu o persoană care nu ştie că este purtătoarefoto: 123RF

Nu este exclus, la un moment dat, ca unul dintre parteneri să fii contactat o boală cu transmitere sexuală, mai ales că unele nu prezintă simptome şi cei care sunt purtători nici nu ştiu că sunt bolnavi.

Chiar dacă discuţiile cu partenerul de viaţă, despre bolile cu transmitere sexuală sunt intimidante, ele ar trebui purtate fără menajamente, pentru că, în final, amândoi trebuie să fiţi supuşi tratamentului. Altfel, dacă doar unul sau chiar niciunul nu urmează tratament şi nu respectă indicaţiile medicului, cum ar fi să nu facă sex în timpul unui puseu, pot pune în pericol fertilitatea, iar de sănătatea vieţii intime a cuplului nici nu mai poate fi vorba.

Cele mai multe persoane pot contacta infecţia herpetică prin contact cu o persoană care nu ştie că este purtătoare. Infecţia se poate lua în urma unui contact sexual cu o persoană infectată, atât prin contact sexual vaginal, oral sau anal, dar uneori şi prin contact genital apropiat.

În caz de herpes genital, principalul simptom care ar trebui să te trimită la medic este apariţia unor mici leziuni dureroase, pline de lichid, la nivelul organelor sexuale, cunoscute sub numele de vezicule.

În cazul infectării, pot apărea şi febră, dureri de cap şi stare de oboseală. Dacă aceste semne pot lipsi, veziculele apar cu regularitate. În primul an de la infectare, leziunile pot apărea de patru-cinci ori.

Frecvenţa acestor episoade variază însă de la o persoană la alta. Unele pot avea două episoade de herpes de-a lungul vieţii, în timp ce altele pot prezenta mai multe manifestări pe perioada unui an. În cazul unui puseu, veziculele dispar în şapte-zece zile. Este bine de ştiut că riscul de îmbolnăvire este extrem de mare când apar aceste vezicule, chiar dacă nu există penetrare.

De aceea, specialiştii te sfătuiesc ca, în situaţia în care apare un puseu, să eviţi contactul sexual. De asemenea, nu atinge leziunile şi nu uita să te speli pe mâini de fiecare dată când mergi la toaletă. Regulile de igienă trebuie completate cu tratamentul medicamentos, care se administrează pe cale orală.

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net