Odihna insuficientă este o problemă serioasă. Iată cum îţi poate afecta viaţa sexuală

da.jpg

Odihna insuficientă este o problemă serioasă afecta viaţa sexuală
Persoanele care nu dorm suficient au o dorinţă sexuală scăzută şi nu au destulă energie pentru a se mai bucura de plăcerile vieţii în cuplu
foto: 123RF

Testosteronul este un component important în creşterea apetitului sexual atât la femei cât şi la bărbaţi. Somnul creşte nivelul acestuia din corp, în timp ce lipsa sa duce la reducerea libidoului şi la disfuncţii sexuale. De aceea, persoanele care nu dorm suficient au o dorinţă sexuală scăzută şi nu au destulă energie pentru a se mai bucura de plăcerile vieţii în cuplu.

Studiile realizate la Universitatea Stanford arată că oboseala ne face să ne pierdem cheful de sex şi că asociată cu tensiunea, duce la disfuncţii sexuale. Mai precis, persoanele foarte obosite şi tensionate vor avea o senzaţie de axietate greu de depăşit.

Peste șapte ore de somn vă aduc cu siguranţă zâmbetul pe faţă, reduc tensiunea, sentimentele de angoasă, stresul, starea de nervozitate şi de iritabilitate. Trebuie să mai aveţi în vedere că somnul stimulează libidoul şi diminuează din afecţiunile vizuale. Lipsa lui ridică nivelul cortizolului, hormonul stresului. În plus, orele de somn insuficiente reduc testosteronul.

Loading...

Citește și

 • Foarte multe femei au experimentat acest lucru: durerea în timpul sexului

  Performanțele sexuale ale unui bărbat sunt strâns legate nu doar de aspectul și condiția lui fizică, ci mai ales de caracterul său, se arată într-un studiu publicat în revista de specialitate “Evolutionary Psychology”.

 • cum se face corect igiena intimă după sex lucruri esenţiale

  Igiena intimă este o componentă esenţială atât înaintea unei partide de sex cât şi după. Însă din prea mult exces de zel unele femei comit erori, mai ales după actul intim, care le expun la pericole de care nu au habar. Iată ce trebuie să faci imediat după sex pentru a-ţi asigura o igienă intimă corectă.

 • comportament nu trebuie tolerat niciodată într-o relaţie

  Nu de puţine ori auzim de femei agresate de partenerul de viaţă. Însă, din păcate, în majoritatea cazurilor, victima este cea care încearcă să găsească scuze şi care se îngrijorează pentru situaţia creată, când de fapt agresorul trebuie să fie cel pus în postura asta.

 • Cum păstrezi flacăra iubirii mereu aprinsă

  În momentul în care te îndrăgosteşti, vrei ca acest sentiment să dureze toată viaţa. Nu este un ideal greu de atins, însă, pentru reuşită este nevoie de răbdare, de tact, de acceptare şi de încredere. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să păstrezi flacăra iubirii mereu aprinsă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1