Oboseala are efecte extrem de neplăcute asupra organismului, dar şi asupra vieţii sexuale

ob.jpg

Oboseala efecte extrem de neplăcute asupra organismului vieţii sexuale
Oboseala are efecte extrem de neplăcute asupra organismului, dar şi asupra vieţii sexuale
foto: 123RF

Multe persoane se lasă atât de mult angrenate în ritmul cotidian accelerat şi haotic, încât nici nu observă cum oboseala le afectează treptat organismul, dar şi viaţa sexuală.

Suprasolicitarea zilnică poate să însemne un nivel de stres foarte mare, care să conducă la stări extreme de oboseală, respectiv la o disponibilitate redusă pentru raporturile sexuale în cuplu. Iar cum satisfacţia sexuală este o parte importantă a bunăstării fizice şi mentale, se naşte un cerc vicios în care oboseala afectează viaţa intimă, iar lipsa relaţiilor sexuale afectează tonusul general al organismului.

Prin urmare, este nevoie de o reorganizare a modului de viaţă şi de o prioritizare nouă a sarcinilor zilnice, astfel încât momentele petrecute în doi să aibă propriul lor interval de timp dedicate. Acest lucru presupune desigur, renunţarea la unele activităţi şi obiceiuri mai puţin importante în beneficiul bucuriei de a avea o viaţă sexuală satisfăcătoare.

 

 

Loading...

Citește și

 • Odihna insuficientă este o problemă serioasă afecta viaţa sexuală

  Testosteronul este un component important în creşterea apetitului sexual atât la femei cât şi la bărbaţi. Somnul creşte nivelul acestuia din corp, în timp ce lipsa sa duce la reducerea libidoului şi la disfuncţii sexuale. De aceea, persoanele care nu dorm suficient au o dorinţă sexuală scăzută şi nu au destulă energie pentru a se mai bucura de plăcerile vieţii în cuplu.

 • Independenţa are un rol esenţial în păstrarea unei căsnicii fericite

  Independenţa sau desfăşurarea unor activităţi în afara cuplului are un rol esenţial în păstrarea unei relaţii de lungă durată şi a unei căsnicii fericite, Există persoane care consideră că independenţa în cuplu înseamnă răceală, distanţare faţă de partener sau luarea de decizii separate în ceea ce priveşte viaţa fiecăruia. De fapt, independenţa nu se referă la aceste lucruri, ci la existenţa unor graniţe între cei doi parteneri, la păstrarea individualităţii şi unicităţii fiecăruia.

 • Tot ce trebuie să ştiţi despre virusul care provoacă SIDA

  HIV este o infecţie cu transmitere sexuală şi are un impact devastator asupra sistemului imunitar uman, făcându-l să nu mai poată lupta cu bolile şi viruşii. HIV este virusul care provoacă SIDA, boala care a dus la decesul multor persoane, de-a lungul timpului. Acest virus se poate transmite prin spermă, sânge infectat, secreţii vaginale. Mai poate intra în organism prin intermediul unei răni sau prin mucoasă în timpul sexului vaginal, oral sau anal. De asemenea, o persoană se poate infecta şi prin intermediul acelor care au fost folosite de o persoană bolnavă.

 • Un motiv pentru care o căsnicie se poate destrăma

  Plictiseala, rutina sau obişnuinţa nu distrug o casnicie mai mult decât lipsa interesului şi indiferenta. Într-un cuplu, aproape orice problemă poate fi rezolvată dacă partenerii sunt implicaţi sentimental şi există respect reciproc. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre cei care nu mai sunt preocupaţi unul de celălalt.