O relaţie nu e un eşec doar pentru că s-a încheiat. Ea poate fi un câştig atâta timp cât învăţăm ceva din ea

cas.jpg

O relaţie nu e un eşec doar pentru cã s-a încheiat
O relaţie nu e un eşec doar pentru cã s-a încheiat, ea poate fi un câştig atâta timp cât învãţãm ceva din ea
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Cei mai mulţi am trecut prin printr-o relaţie frumoasã care cu timpul s-a stricat şi s-a incheiat cu o despărţire. În final nu mai conteazã circumstanţele, cine a fost vinovat şi cât a greşit, deoarece încheierea unei relaţii este deseori dificilã şi ne împiedicã sã adoptãm o perspectivã optimistã asupra viitorului.

O despărțire e dureroasă, chiar dacă tu ești cea care o inițiază. Dar, de multe ori, e cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine. Și, mai ales, nu te uita în urmă. Indiferent de situaţie, timpul va trece, iar suferința se va estompa.

Să renunţăm la o relaţie nu este uşor, în special dacă încă avem sentimente, dar cum lucrurile nu pot fi schimbate, cel mai bine este să acceptăm realitatea şi să trecem peste momentul dificil. Iar experienţa ne învaţă că acest lucru nu este imposibil.

O relaţie nu e un eşec doar pentru cã s-a încheiat

Ea poate fi un câştig atâta timp cât învãţãm ceva din ea şi folosim aceastã experienţã pentru dezvoltarea noastrã personalã. Nu trebuie să uităm cine suntem, nu trebuie să ne dorim să devenim altcineva. Chiar dacă relaţia ta nu a mers, tu eşti aceeaşi persoană inteligentă, empatică, specială care erai şi în timp ce te aflai în acea relaţie şi înainte de ea, nu uita nicio secundă asta. Nu trebuie să ne dorim să devenim altcineva, să nu ne lăsăm consumate de regret, de tristeţe şi de alte sentimente negative.

Există studii care spun că persoanele care se iubesc pe ele însele au un nivel mai ridicat de autocompasiune şi reuşesc să treacă mai uşor peste o despărţire. Adu-ţi aminte de lucrurile care îţi plăceau pe vremuri şi de ce. Reia obiceiurile plăcute la care ai renunţat după ce ai intrat în relaţie. Concentrează-te pe starea ta de bine şi fă lucruri care să te facă să uiţi de tristeţe. Şi chiar dacă, aparent, nu te ajută foarte mult, gândeşte-te că ceea ce simţi tu este absolut normal şi că va trece, aşa că este doar o altă experienţă necesară în viaţa ta.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • O problemă care apare deseori în relaţia de cuplu

  Deşi în cele mai multe relaţii, femeia se plânge că partenerul de viaţă o neglijează, trebuie să ştii că şi bărbaţii se simt uneori neglijaţi de către partenerele lor. Indiferent dacă cel care neglijează conştientizează sau nu acest lucru, dacă motivele sale sunt intemeiate sau nu, întotdeauna partenerul neglijat suferă foarte tare.

 • Vrei să ai o viaţă sexuală bună

  Pentru a avea o relaţie sexuală satisfacătoare, este necesar să-ţi accepţi corpul aşa cum este, să-l iubeşti şi să-i permiţi să se simtă liber. Liber să dăruiască şi să primească plăcere.

 • Poţi iubi din nou acelaşi partener

  Dragostea vine şi pleacă. Este usor să te îndrăgosteşti, mai greu este să iubeşti. Sau altfel spus, oricine poate să se îndrăgostească, însă nu oricine poate să iubească. Îndrăgostirea nu este o alegere constientă şi din acest motiv de cele mai multe ori oamenii afirmă că s-au îndrăgostit de persoane nepotrivite. În schimb, să iubeşti este o alegere pe care o faci în mod conştient. Întrebarea este: se poate reiubi o persoană care te-a făcut să n-o mai iubeşti?

 • Certuri și supărări apar în toate cuplurile

  Toată lumea se ceartă din când în când şi cel mai important lucru este să ştim că certurile nu sunt un capăt de ţară. Însă, indiferent că e vorba de o banală neînţelegere sau un conflict puternic, tensiunile care îi implică pe cei dragi nu sunt niciodată plăcute. Iar o discuţie aprinsă cu partenerul nostru se numără în mod sigur printre lucrurile pe care vrem să le evităm.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5