O relație adevărată se construiește pe încredere reciprocă

nm.jpg

O relație adevărată se construiește pe încredere reciprocă
O relaţie în adevăratul sens al cuvântului se construieşte pe încredere reciprocă
foto: 123RF

O relaţie în adevăratul sens al cuvântului se construieşte pe încredere reciprocă. E important ca cineva să aibă încredere în tine, să nu pună la îndoială ceea ce îi spui despre sentimentele tale, sau când îi spui unde ești și ce faci. În aceeași măsură este important pentru relația voastră ca și tu să ai încredere în ceea ce spune celălalt. Încrederea și respectul reciproc sunt două elemente esențiale într-un cuplu.

O relație implică efort de ambele părți

Dacă din exterior o relație se vede ca fiind perfectă, trebuie să știi că acest lucru nu se poate obține fără încredere şi fără efort. Nu te aștepta ca lucrurile să meargă de la sine, chiar dacă sentimentele voastre sunt puternice și țineți unul la altul este foarte important să vă implicați constant și să mențineți o comunicare relevantă chiar și atunci când nu sunteți de acord unul cu celălalt. Nu lăsa lucrurile să se întâmple pur și simplu, încearcă să găsești o rezolvare pentru o problemă și concentrează-te pe cum poți să-ți oferi ajutorul și susținerea, înainte să ceri pentru tine aceste lucruri.

În orice relație apar probleme mai devreme sau mai târziu. Diferențele de opinie sunt inevitabile la un moment dat. Important este să conștientizezi că acest lucru nu se traduce într-o lipsă de sentimente și afecțiune. Modalitatea prin care voi alegeți să depășiți și să veniți cu o soluție pentru dificultățile pe care le întâmpinați dovedește spiritul vostru de echipă, încrederea pe care o aveţi unul în celălalt și în același timp dorința de a face lucrurile să meargă. Indiferența este mult mai nocivă decât furia într-o relație, de aceea este mai bine să aveți discuții în contradictoriu care să ducă la un rezultat pozitiv, decât să vă ignorați unul pe celălalt

Fiecare relație are propriile ei caracteristici în functie și de personalitatea voastră. Încrederea şi așteptările sunt cele care ne influențează destul de mult modul în care ne privim relațiile, de aceea e bine să evaluăm de la început ce vrem să se întâmple, ce nu vrem să se întâmple și ce înseamnă fiecare pentru evoluția relației.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • cuplu casa

    Chiar dacă relaţia voastră pare a fi perfectă şi credeţi că este momentul potrivit să o duceţi la nivelul următor, există foarte multe aspecte de care trebuie să ţineţi cont, înainte să luaţi o hotărâre. Mutatul împreună reprezintă un pas extrem de important, un test, care hotărăşte, într-un fel sau altul, soarta relaţiei voastre.

  • Cea mai mare greşeală pe care oamenii o comit atunci când sunt în căutarea dragostei este aceasta: pornesc de la ideea că o relaţie îi va completa. Ce înseamnă acest lucru? Crezi că îţi lipseşte ceva în viaţă şi cealaltă persoană va face acest sentiment să dispară. În acest fel ajungi să fii ferm convins că fericirea ta nu este în mâinile tale, ci a altora.

  • De ce are nevoie un cuplu pentru a se dezvolta

    Pentru ca un cuplu să se dezvolte, rolul major în existenţa lui îl constituie intimitatea, ea fiind cea care menţine legătura trainică din cuplu, menţinând pasiunea dintre cei doi. Intimitatea presupune să-ţi împarţi viaţa cu cineva.

  • el o ignora pe ea

    Sunt sigură că nu o dată ai întâlnit un bărbat care părea interesat, atras, încântat de tine, îşi dorea să vă vedeţi zilnic, iar apoi, fără niciun avertisment, are loc o schimbare de atitudine şi începe să te ignore. Iată câteva explicații care te ajută să privești situația mai lucid.