Nu vă sacrificaţi propriile dorinţe în favoarea satisfacerii dorinţelor celuilalt. O astfel de relaţie va eşua

sac.jpg

Nu vă sacrificaţi propriile dorinţe în favoarea satisfacerii dorinţelor celuilalt
A spune că te-ai sacrificat într-o relaţie pentru partener înseamnă, în opinia specialiştilor, nu sacrificiu, ci vulnerabilitate
foto: shutterstock
Citeste tot despre: 

A spune că te-ai sacrificat într-o relaţie pentru partener înseamnă, în opinia specialiştilor, nu sacrificiu, ci vulnerabilitate, lipsa respectului şi a iubirii de sine, idealizarea partenerului şi urcarea acestuia pe un piedestal pe care nu are ce să caute.

Există relaţii de cuplu în care unul dintre parteneri îşi sacrifică dorinţele şi nevoile pentru a le satisface pe ale celuilalt. O atitudine total greşită, spun specialiştii în materie de relaţii. Acest lucru se întâmplă fie din cauza fricii acestuia de a nu fi respins, teama de singurătate, fie din cauza manipulării de către partener.

Acesta consideră că are dreptul să fie mai mereu în centrul atenţiei, că nu trebuie să urmeze aceleaşi reguli şi convenţii ca restul oamenilor. Partenerul dominant consideră că el merită să primească ce e mai bun şi să fie fericit fără a depune vreun efort în acest sens.

Partenerul subjugat adesea nu se simte demn de dragostea, afecţiunea şi respectul celorlalţi şi consideră că oricât de mult s-ar strădui nu va fi capabil să găsească pe cineva care să îl respecte şi să îi ofere o viaţă de cuplu împlinită şi fericită.

O astfel de relaţie, cu siguranţă, va eşua în cele din urmă, deoarece efortul doar a unuia dintre partener de a aduce fericirea şi împlinirea în viaţa de cuplu nu este suficient pentru a evita despărţirea şi dezamăgirea.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Femeile au mai multe orgasme cu bărbaţii chipeşi

    Se pare că femeile care fac dragoste cu un bărbat chipeş au mai multe şanse de a ajunge la orgasm decât dacă partenerul are un fizic mai puţin atrăgător. Este ceea ce au demonstrat cercetătorii într-un studiu care a apărut în cartea “150 de experimente pentru cunoaşterea sexului opus”(Serge Ciccotti).

  • Nici în psihologie nu tot ce zboară se mănâncă - nici măcar ideile bine împământenite! Deci, când vine vorba de amor, carieră sau familie, nu toate femeile sunt de pe Venus, aşa cum nu toţi bărbaţii sunt de pe Marte.

  • Scăderea apetitului sexual a devenit una dintre cel mai des întâlnite tulburări

    Apetitul sexual diminuat este o tulburare sexuală frecventă şi se referă la un nivel scăzut al dorinţei intime.. O persoană cu această tulburare nu va iniţia şi nici nu va răspunde adecvat la dorinţa de a face sex a partenerului. Deseori apare când unul dintre parteneri nu se simte suficient de apropiat de celălalt.

  • Motivul pentru care bărbaţii aleg să îşi înşele partenera

    Există o convingere unanim acceptată că bărbaţii sunt mai infideli decât femeile. Şi chiar dacă multe femei calcă strâmb, statisticile arată că bărbaţii sunt mai predispusi să înşele. De la îndreptarea atenției spre altceva până la înșelat mai e doar un singur pas. Bărbații au nevoie de răspunsuri, tocmai de aceea aleg să își înșele partenera cu alte femei care fie îi consideră cei mai buni, fie le întăresc ideea că pot avea pe cine doresc. Pe de altă parte, femeile își trădează partenerii din frustrare și din dorința de a simți, din nou, fiorii pasiunii.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1