Nu mai faceţi presupuneri nefondate despre partener. Bănuielile pot fi uşor spulberate prin comunicare

vcs.jpg

Nu mai faceţi presupuneri nefondate despre parteneri
Ca să putem fi liniştiţi şi fericiţi într-o relaţie de cuplu, e nevoie să învăţăm că acele bănuieli nefondate pot fi spulberate foarte uşor prin comunicare
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Toate relaţiile de dragoste încep frumos, dar de cele mai multe ori se ajunge la despărţire nu din cauza unor argumente reale, ci din cauza scenariilor lipsite de fundament pe care le construim în mintea noastră.

Cele mai multe dintre problemele sociale sau de cuplu apar atunci când credem cu tărie că avem puterea să citim gândurile celor din jur şi astfel începem să facem presupuneri nefondate. Acesta este motivul pentru care începem să ne umplem mintea cu bănuieli şi false credinţe despre partenerul de viaţă, care nu au nicio treabă cu realitatea, iar întreg procesul generează sentimente de stres şi nesiguranţă.

Aşadar, ca să putem fi liniştiţi şi fericiţi într-o relaţie de cuplu, e nevoie să învăţăm că acele bănuieli nefondate pot fi spulberate foarte uşor prin comunicare. Nimeni nu are puterea de a citi ce este în mintea oamenilor, dar avem o putere şi mai mare, şi anume respectul pe care trebuie să-l avem pentru intimitatea celui de lângă noi. Cu toţii avem dreptul la gânduri intime, pe care să le ţinem doar pentru noi.

Când îţi  întrebi în mod constant partenerul de viaţă  „La ce te gândeşti?” sau “La cine te gândeşti” sau încerci în mintea ta să construieşti scenarii posibile, îl faci pe acesta să se retragă din relaţie pentru a avea spaţiu. De câte ori nu l-aţi auzit pe partener spunând că se sufocă în relaţie? Sunt sigură că de foarte multe ori.
 


 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1