Nevoia de a fi într-o relație cu orice preţ poate duce la scăderea stimei de sine

stima_sine.jpg

Nevoia de a fi într-o relație cu orice preţ poate duce la scăderea stimei de sine
Pentru persoanele cu o stimă de sine scăzută, îndrăgostirea se transformă într-un proces care le acaparează complet
foto: 123RF

Stima de sine scăzuta este caraterizată de o percepţie generală despre tine că nu eşti ceea ce îti doreşti sau ce ar trebui şi te simţi inferior sau inadecvat. Efectele acesteia nu sunt de neglijat şi îşi pot pune amprenta semnificativ în viaţa ta.

Dacă ai nevoie de o altă persoană alături de tine pentru a-ți trăi viața, nu vei fi niciodată fericit. Nevoia de a fi într-o relație cu orice preţ poate duce la scăderea stimei de sine. Acest lucru poate avea consecințe neplăcute în toate aspectele vieții. Această nevoie devine esențială, practic cel mai important lucru din viața ta. Dacă nu îți îndeplinești acest obiectiv, întregul tău univers se dărâmă.

Lumea ta se învârte în jurul relației perfecte. Dacă aceasta nu funcționează, eșecul pune stăpânire asupra ta, iar stima ta de sine are de suferit.

Pentru persoanele cu o stimă de sine scăzută, îndrăgostirea se transformă într-un proces care le acaparează complet. Acestea simt nevoia să se dedice în întregime partenerului, riscând să fie rănite.

În absența stimei de sine, nu ești capabil să impui anumite limite. Astfel, ajungi să suferi foarte mult în plan sentimental.

 

Loading...

Citește și