Nemulţumirile dintre parteneri se reflectă şi în calitatea vieţii sexuale

n.jpg

Nemulţumirile dintre parteneri se reflectă şi în calitatea vieţii sexuale
Cu cât există înțelegere pe mai multe planuri, inclusiv sexual, cu atât mai mult cresc șansele unui cuplu de a fi fericit
foto: 123RF

La începutul relației, aproape cu toții trăim o perioadă extrem de romantică, dar flacăra pasiunii se mai stinge pe parcurs, pe măsură ce în cuplu intervine rutina, iar cei doi parteneri se obișnuiesc unul cu celălalt.

Sexul este important pentru cuplu deoarece el reflectă conexiunea emoțională dintre parteneri. Când aceștia au probleme serioase de comunicare, de a se simți bine unul cu celălalt, când nu se simt în siguranță în cuplu, nu se simt văzuți și ascultați, acceptați și validați, toate aceste nemulțumiri se reflectă și în calitatea vieții sexuale.

De aceea, este important să înțelegem că viața sexuală nu este ca un râu liniștit care curge, ci, dimpotrivă, este mereu pusă la încercare. Fie se mai oprește brusc, fie își pierde energia, fie are dureri sau își revine și este plină de energie.

Aşadar, cu cât există înțelegere pe mai multe planuri, inclusiv sexual, cu atât mai mult cresc șansele unui cuplu de a fi fericit. Atunci când există mai multe plăceri și satisfacții și mai puține neplăceri între cei doi, aceștia se simt fericiți și își vor dori să rămână împreună.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1