Nemulţumiri în relaţia de cuplu. Ce se poate ascunde în spatele lor?

rep.jpg

nemultumiri in relatia de cuplu
Există posibilitatea ca cel de lângă tine să aibă anumite frustrări legate de propria persoană
foto: 123RF

E greu de crezut că un om care iubeşte are intenţia de a-şi supăra partenerul, cu toate acestea o face pur şi simplu prin felul lui de a fi. Sau a nu fi. Pentru tot ceea ce ni se întâmplă există o explicaţie. Atunci când soţul este tot timpul nemulţumit, nu te mai apreciază și este indiferent, de asemenea, când îți reproşează că nu ești o parteneră foarte bună, nu este deloc un semn bun pentru relația voastră. Reproşurile trebuie să reprezinte o alarmă pentru tine dacă partenerul apelează la ele în mod constant.

Există posibilitatea ca cel de lângă tine să aibă anumite frustrări legate de propria persoană. Iar aceste frustrări să le proiecteze asupra ta. Dacă, de exemplu, se neglijează pe sine, s-ar putea să vină la tine să te certe că relaţia este de vină. Acest semn reprezintă “strigătul de ajutor” al partenerului, deoarece în subconştientul lui ştie că lucrurile nu merg într-o direcţie bună. Dar apelează la aceste metode pentru că nu cunoaşte o altă cale.

Cu siguranţă, în această situaţie, tu nu ai nicio vină. Trebuie să discuţi cu partenerul de viaţă şi să-l faci să înţeleagă că efortul de conştientizare pe care el trebuie să îl depună nu îl poate lăsa în seama ta. Propriile lui probleme interioare nu pot fi rezolvate decât de el.

Pe de altă parte, există şansa ca reproşurile să fie întemeiate. Încearcă să îţi dai seama dacă nu neglijezi relaţia. Poate nu oferi ceea ce el îşi doreşte. Poate că valorile şi principiile tale nu mai corespund cu cele ale iubitului. Trebuie să fii sinceră cu tine însuţi. Apoi să găseşti împreună cu partenerul motivele pentru care s-a ajuns în această situaţie.

 

Loading...

Citește și