Neglijenţa emoţională a partenerului, motiv de infidelitate

18.jpg

Neglijenţa emoţională a partenerului motiv de infidelitate
Neglijenţa emoţională a partenerului nu justifică niciodată infidelitatea
foto: shutterstock

Te intrebi dezamăgită de ce bărbatul de lângă tine a simţit nevoia să fie infidel, chiar dacă îţi spunea tot timpul că te iubeşte? Nu înţelegi cu ce ai greşit, astfel încât partenerul de viaţă să te înşele? Modul acesta de a pune problema este eronat din start, pentru că o infidelitate nu are întotdeauna legătură cu iubirea.

Pentru cele mai multe persoane poate părea surprinzător, însă principalul motiv pentru care bărbaţii înşală este: lipsa de apreciere emoţională. Când ne simţim apreciaţi, suntem încrezători, mândri, ne simţim iubiţi şi doriţi. În schimb, când ne simţim neglijaţi emoţional, suntem tentaţi să fim copleşiţi, furioşi, trişti. Şi situaţia se înrăutăţeşte când îi spui partenerului de viaţă cu ce te confrunţi, iar acesta te ignoră total sau nu te ia în serios.

Cei care nu îi arată partenerului că îl apreciază nu sunt neapărat rău intenţionaţi. E foarte uşor să cazi pradă vârtejului de probleme de zi cu zi în care intră cariera, creşterea copiilor şi alte probleme şi să credem că cel de lângă noi e un bun câştigat pe viaţă. Lipsa de respect mutual în relaţiile pe termen lung este probabil mai răspândită decât putem realiza.

Chiar dacă nu justifică niciodată infidelitatea, neglijenţa emoţională a partenerului e reală şi are consecinţe însemnate. Este diferită de abuzul emoţional şi poate zdruncina o relaţie, poate chiar să o distrugă pentru totdeauna.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • cuplu

  De cele mai multe ori, bărbaţii consideră că femeile îşi doresc de la ei lucruri materiale cum ar fi bani, maşini sau vacanţe luxoase. Ei bine, aflaţi că lucrurile nu stau chiar aşa.

 • Semne clare partenerul iubeşte chiar dacă nu ţi-o spune

  Dragostea trece dincolo de cuvinte şi poate fi exprimată şi fără prea multe vorbe. Unii bărbaţi nu îşi pot exprima lejer sentimentele, aşa că faptele sunt cele care îi trădează. Dacă încă te îndoieşti de sentimentele partenerului tău, fii atentă la urmatoarele semne şi aşa vei şti cu siguranţă dacă te iubeşte cu adevarat.

 • Tot ce trebuie să aveţi în vedere despre preludiu

  Preludiul sexual oferă fiecărui partener oportunitatea şi timpul de a se pregăti pentru o activitate sexuală. Fără angajarea într-un preludiu, unii bărbaţi nu îşi acordă suficient timp pentru a fi complet excitaţi, pentru a menţine o erecţie fermă necesară pentru penetrare sau pentru un act sexual prelungit.

 • Comportamentul pe care nicio femeie nu trebuie sa il accepte în relatie

  Comportamentul agresiv nu trebuie tolerat indiferent care este forma de manifestare, verbală sau fizică. Este important ca femeile să înţeleagă faptul că un comportament violent din partea partenerului de viaţă nu trebuie să fie niciodată acceptat. Fiecare reprezentantă a sexului frumos are dreptul să fie apreciată, iubită, respectată şi să se simtă în siguranţă, în relaţie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1