Motivele pentru care tinerii de astăzi nu vor să se căsătorească

cas.jpg

Motivele pentru care tinerii de astăzi nu vor să se căsătorească
Există o serie de reticențe din partea tinerilor de a duce relația la alt nivel și de „a se lega de cineva pe viață"
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Tinerii din ziua de astăzi nu se grăbesc să se căsătorească, chiar dacă au ajuns în jurul vârstei de 30 de ani. Dincolo de pierderea libertății și de dorința de a-și face o carieră, un alt motiv pentru care nu vor să-și întemeieze o familie este și frica de divorț.

Din ce în ce mai mulți tineri sunt axați în principal pe găsirea unui job mai bun, construirea unei cariere, atingerea unui statut socio-profesional și asigurarea unui confort financiar. Astfel, relațiile sentimentale sunt lăsate pe un loc secundar, iar odată cu trecerea timpului și cu experiența de viață dobândită, mulți devin mai selectivi și preferă să aștepte până găsesc „persoana potrivită' pentru a se căsători.

Pentru unii căsătoria reprezintă un pas normal în viața de cuplu, o continuare a relației lor de iubire într-un cadru oficial, iar semnarea actului de căsătorie nu schimbă modul în care funcționează în relația de cuplu.

În schimb, pentru alții, oficializarea relației poate fi privită ca o îngrădire sau o renunțare la libertatea personală, considerând că odată ce se vor căsători vor deveni un „bun' al celuilalt partener asupra căruia acesta poate avea oricând drepturi, activându-se astfel o serie de îngrijorări sau frici care anterior nu erau prezente în plan conștient. De aceea, pot exista o serie de reticențe din partea tinerilor de a duce relația la alt nivel și de „a se lega de cineva pe viață'.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • trebuie să ştii despre relaţia cu un bărbat mai tânăr

    Se spune că dragostea nu are vârstă şi că doi oameni pot fi fericiţi împreună indiferent care este diferenţa de ani dintre ei, atât timp cât se iubesc. Sună foarte romantic şi cu toate că aşa ar trebui să fie, în realitate diferenţa de vârstă dintre doi parteneri are un cuvânt important de spus în ceea ce priveşte viitorul relaţiei.

  • indicii care iti arata ca esti intr-o relatie toxica

    Nu există persoană care să spună că este uşor să pună punct unei relaţii, fie ea de iubire sau prietenie, mai ales dacă au fost investite sentimente. Cu toate astea, din când în când, să lăsăm în urmă pe cineva este cel mai bun lucru care trebuie făcut.

  • gelozie, cuplu, copilărie, nesiguranță, comunicare

    Primii ani de viață, primele exemple sunt definitorii în crearea personalității adultului de mâine. Astfel că problemele precum neîncrederea în sine, gelozia, frica de abandon sunt puternic înrădăcinate în perioada copilăriei.

  • durere de cap oboseala relatie toxica frustrari cauze dureri de cap

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5