Motivele care le determină pe unele persoane să stea în relaţii fără iubire. Merită sacrificiul?

art_1.jpg

Motivele care le determină pe unele persoane să stea în relaţii fără iubire
Există multe persoane care nu se iubesc, dar rămân împreună
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

O relație fără iubire înseamnă compromis. Înseamnă sacrificarea fericirii noastre și a partenerului nostru din cauză că nu avem curaj să ne spunem adio. Există multe persoane care nu se iubesc, dar rămân împreună. Aceste persoane nu sunt fericite și nu ajung să-și trăiască viața așa cum ar dori cu adevărat. În articolul de mai jos află ce le determină pe unele persoane să râmână în relaţii nefericite.

Respectul de sine scăzut este unul dintre motivele pentru care rămân în relaţii nefericite. Atunci când respectul de sine este scăzut, tindem să credem că nu putem și nu merităm să fim fericiți și că nimeni nu ne iubește. De aceea, îi încredințăm partenerului nostru această responsabilitate.

De asemenea, uneori avem anumite convingeri care au efect negativ asupra imaginii de sine. Frica de a rămâne singură și teama că fără un partener am eșuat în viață sau că există un termen limită pentru a găsi iubirea sunt motive care te vor îndemna să stai într-o relație fără iubire. Dacă avem aceste temeri, este ceva firesc ca atunci când avem o asemenea relație, să nu vrem să o pierdem. În plus, ne gândim că nu putem găsi pe nimeni ca partenerul nostru sau că nimeni nu se va mai uita la noi.

Convingerile negative și temerile ne limitează. Trebuie să ne convingem că viața fără partener este la fel de frumoasă. În plus, dragostea nu are vârstă, putem întâlni pe cineva în orice moment. La urma urmei, viața este plină de surprize. Dacă reflectăm asupra acestor lucruri, putem trece peste limite, putem să ne depășim temerile şi să realizăm că nu merită să ne sacrificăm viaţa într-o relaţie fără iubire.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5