Modul în care poţi aborda o discuţie despre sex cu iubitul. Atitudinea are un rol esenţial

critica.jpg

Modul în care poţi aborda o discuţie despre sex cu iubitul
Ca să poţi discuta despre sex, deschis şi fără tensiune, trebuie să renunţi la atitudinea critică
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Din păcate, puţine cupluri au dialoguri confortabile despre sex. Iar atunci când vorbesc despre nevoile lor intime, discuţiile sunt adesea indirecte, vagi şi lăsate fără rezolvare. De obicei, ambii parteneri se grăbesc să termine discuţia, sperând că celălalt le va înţelege dorinţele, fără să spună prea mult. Ideea e că, cu cât eşti mai direct în legătură cu ceea ce îţi doreşti, cu atât mai mult cresc şansele să obţii acel ceva.

Conversaţiile despre sex reprezintă o modalitate puternică de a spori intimitatea în cuplu şi gradul de conexiune. Atunci când comunicarea este plină de tensiune, este foarte posibil să apară frustrare, ambiguitate şi resentimente. De aceea, prietenia în afara dormitorului este crucială pentru o viaţă sexuală plină de pasiune. Este ceva comun pentru cupluri să discute despre sex, totuşi cel mai adesea partenerii nu reuşesc să găsească cele mai potrivite cuvinte pentru a se exprima, fără să pară prea critici sau fără să se simtă stânjeniţi.

Ca să poţi discuta despre sex, deschis şi fără tensiune, trebuie să renunţi la atitudinea critică. Dacă vei avea această atitudine, conversaţia se va termina abrupt. Daca îi spui „nu mă atingi niciodată' probabil că vei ajunge rapid în situaţia în care iubitul tău chiar nu te va mai atinge deloc. Incearcă mai degrabă: „Sarutul din lift a fost atat de sexy! Mi-a plăcut mult! Când mai repetăm?

Din păcate, mulţi dintre noi se simt stânjeniţi în legătură cu propriul corp sau cu performanţele din dormitor. Dacă pe deasupra mai adaugi şi o doză de critică la toată încărcătura emoţională, vei înrăutăţi şi mai mult lucrurile şi vei agrava toate nesiguranţele, şi ale lui şi ale tale. Mai bine împărtăşeşte-ţi nevoile într-un mod pozitiv, pentru că acest gen de comunicare va clădi şi noi legături emoţionale între voi.

Loading...

Citește și

 • indiciul clar ca omul de langa tine nu te mai iubeste

  In general, cuplurile care se iubesc preferă să petreacă aproape tot timpul în dormitor. Bărbaţii atraşi sexual de iubitele lor ar fi în stare să nu doarmă două nopţi doar pentru a le face fericite. Dacă dintr-odată, partidele de amor sunt tot mai scurte şi mai greu de obţinut, iar el pare să nu ia niciodată iniţiativa, înseamnă că ceva nu mai funcţionează în relaţie.

 • Iată care sunt lucrurile pe care nu trebuie să le faci după o despărțire

  După ce ai încheiat o relaţie, indiferent de durara ei, despărţirea este foarte grea, uneori îngrozitoare, mai ales atunci când ai investit cele mai profunde sentimente. Simţi că lumea ta se prăbuşeşte şi nu mai ai niciun rost. Insă, lucrurile nu sunt întotdeauna atât de tragice. Iată ce nu trebuie să faci imediat după o despărţire.

 • Lucruri după care femeile tânjesc în aşternuturi

  Reprezentantele sexului frumos sunt extrem de diferite atunci când vine vorba de preferinţele lor intime. Unele preferă tandreţea şi atingerile subtile, iar altele iau foc atunci când partenerul preia controlul în dormitor. În articolul de mai jos, aflaţi care sunt lucrurile după care femeile tânjesc în aşternuturi.

 • Cum păstrezi flacăra iubirii mereu aprinsă

  În momentul în care te îndrăgosteşti, vrei ca acest sentiment să dureze toată viaţa. Nu este un ideal greu de atins, însă, pentru reuşită este nevoie de răbdare, de tact, de acceptare şi de încredere. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să păstrezi flacăra iubirii mereu aprinsă.