Modificări fizice frecvent întâlnite la femei odată cu înaintarea în vârstă

fat.jpg

Modificări fizice frecvent întâlnite la femei odată cu înaintarea în vârstă
La majoritatea femeilor, plăcerea şi interesul pentru sex nu ar trebui să se diminueze cu vârsta
foto: 123RF

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

La majoritatea femeilor, plăcerea şi interesul pentru sex nu ar trebui să se diminueze cu vârsta. Vârsta nu este un motiv plauzibil pentru a renunţa la practicile sexuale de care oamenii se bucură de-a lungul vieţii. Totuşi, ar putea fi necesare unele mici ajustări pentru a se acomoda cu orice limitări fizice sau cu consecinţele diferitelor boli sau medicamente..

Cele mai multe modificări fizice se produc după menopauză şi sunt rezultatul descreşterii nivelului de estrogen. Aceste modificări pot fi influenţate dacă femeia utilizează tratament hormonal substitutiv.

Modificări fizice frecvent întâlnite la femei

 • Femeia are nevoie de mai mult timp pentru a se excita. Are nevoie de mai multă relaxare înainte de a se bucura de actul sexual.
 • Pielea poate deveni mai sensibilă şi iritabilă, determinând ca mângăierile şi contactul intim să fie mai puţin plăcut
 • Pereţii vaginului devin mai subţiri şi sensibili în timpul actului sexual
 • Orgasmul se poate scurta şi contacţiile experimentate în timpul climaxului pot fi inconfortabile

Nu toate femeile se confruntă cu astfel de situaţii. Totuşi, dacă întâmpinaţi probleme, important este să experimentaţi şi să găsiţi modalităţi pentru o viaţă sexuală activă şi plăcută în ciuda modificărilor fizice.

 

 

 

 

 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • Îţi place un bărbat dar nu ai curaj să-l abordezi faţă în faţă

  Email-urile sunt o formă excelentă de a comunica cu bărbatul care te interesează dacă eşti prea timidă pentru o abordare faţă în faţă. Indiferent dacă este vorba despre un coleg care îţi place de multă vreme dar pe care nu ai curaj să îl abordezi direct sau dacă ai decis să încerci flirtul online, email-ul sau mess-ul sunt cele mai bune instrumente pentru a comunica fără să te înroşeşti ori să rămâi fără cuvinte.

 • Modalitatea poţi aborda firesc o discutie despre sex cu partenerul tau

  Conversaţiile despre sex reprezintă o modalitate puternică de a spori intimitatea în cuplu şi gradul de conexiune. Totuşi, pentru cei mai mulţi, nu e uşor deloc să înceapă o discuţie despre sex cu partenerul, mai ales dacă au o groază de temeri, îndoieli şi prejudecăţi de înfruntat. Iată cum puteţi aborda firesc o discuţie despre sex cu iubitul.

 • Nu mai ai chef de sex cauzele emoţionale libido scăzut

  Conflictele şi problemele nerezolvate dintr-o relaţie sunt principalele surse ale lipsei libidoului. Apropierea emoţională este extrem de importantă în construirea dorinţei sexuale, în mod special la femei.

 • nu trebuie refuzi partenerului tot ce îţi propune în pat

  Dacă în cazul femeilor sexul nu este chiar un element primordial al vieţii de cuplu sănătoase, lucrurile stau altfel din perspectiva bărbaţilor. Pentru aceştia, sexul este o componentă importantă a unei relaţii pe termen lung şi, din acest motiv, nu trebuie să le refuzaţi anumite plăceri.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5