Modalitatea prin care vă puteţi îmbunătăţii sistemul imunitar. Sexul contribuie semnificativ

sex.jpg

Modalitatea prin care vă puteţi îmbunătăţii sistemul imunitar
Deşi nu este un substitut pentru un stil de viaţă echilibrat, şi nu atenueză efectele unor obiceiuri alimentare nesănătoase, sexul fortifică imunitatea
foto: 123RF

Sistemul imunitar sau sistemul de apărare a corpului este cel care ajută organismul nostru să lupte împotriva infecţiilor şi viruşilor. Există mai multe modalităţi prin care putem să îmbunătăţim sistemul de apărare a organismului, începând cu consumul de legume şi fructe, continuând cu vaccinurile antigripale sau de altă natură şi terminând cu activităţi precum partidele de sex.

Deşi nu este un substitut pentru un stil de viaţă echilibrat, şi nu atenueză efectele unor obiceiuri alimentare nesănătoase, sexul fortifică imunitatea. Astfel, din studiile privind sănătatea sexuală reiese că persoanele care fac sex în mod regulat au o concentraţie mai mare de anticorpi care apără organismul de diferite infecţii.

În ceea ce priveşte frecvenţa raporturilor sexuale, oamenii de ştiinţă au constatat că o dată sau de două ori pe săptămână este suficient pentru a ne alimenta organismul cu destui anticorpi care să ne facă mai rezistenţi în faţa viruşilor.

Totodată, sexul ajută imunitatea şi prin reglarea echilibrului hormonal, hormonii sexuali secretaţi în timpul actului intim având o importanţă deosebită pentru buna funcţionare a organismului. O viaţă sexuală activă contribuie semnificativ la o stare de bine generală, care se reflectă inclusiv într-un tonus îmbunătăţit şi o rezistenţă sporită la diverse afecţiuni intime sezoniere.

Şi pentru că sănătatea se şi vede, nu doar se simte, un alt beneficiu asociat este acela că sexul întănereşte şi redă strălucire tenului. Acest beneficiu este vizibil în mod real, demonstrat prin studii, iar explicaţia cercetătorilor constă în faptul că hormonii estrogeni produşi în timpul sexului ne pot întineri.

Loading...

Citește și

  • Convieţuirea înainte de căsătorie este necesară

    O căsnicie fericită se bazează, în primul rând, pe o prietenie foarte solidă şi pe încredere, înainte de orice altceva. De aceea, pentru a construi o relaţie de cuplu fericită pe termen lung trebuie să vă asiguraţi că fundaţia este sănătoasă, că vă cunoaşteţi partenerul din toate punctele de vedere. Imaginaţi-vă că el sau ea este ca un puzzle cu multe piese mici. Făceţi-vă un obicei din a mai descoperi câte o piesă în fiecare zi şi a vedea care este locul ei în imaginea finală.