Metoda contraceptivă eficientă destinată exclusiv femeilor: diafragma

dragoste.jpg

Metoda contaceptivă eficientă destinată exclusiv femeilor diafragma
Diafragma este o membrană moale şi flexibilă, care se poziţionează în vagin pentru a preveni pătrunderea spermei în uter
foto: 123RF

Diafragma este o membrană moale şi flexibilă, care se poziţionează în vagin pentru a preveni pătrunderea spermei în uter. Pentru a folosi această metodă contraceptivă, trebuie să apelezi neapărat la medicul ginecolog, care va alege un model adaptat organismului tău. Acesta îţi va face şi un scurt instructaj referitor la folosirea ei, iar, o dată la doi ani, va fi nevoie de un control pentru a înlătura posibilitatea ca aceasta să se fi deteriorat.

De asemenea, dacă ai suferit modificări de greutate majore, este necesar să faci o vizită la medic, care va ajusta diafragma sau chiar o va înlocui.

Avantajele diafragmei:

 • Dacă este folosită corect, are o rată de eşec de doar 3%;
 • Este opţiunea perfectă pentru femeile care nu pot lua tratamente hormonale;
 • Este eficientă imediat şi nu are efecte secundare.

Dezavantajele diafragmei:

 • Poate creşte riscul de infecţii ale tractului urinar;
 • Are reguli de folosire care trebuie respectate strict;
 • Se foloseşte împreună cu un gel spermicid.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • situatii care pot afecta legatura cu partenerul de viata

  Intr-un cuplu contează foarte mult să îl accepţi pe celălalt aşa cum este. Iar dacă două persoane nu sunt pe aceeași lungime de undă, relația se poate termina fără ca tu să îți dorești acest lucru. Iată câteva situaţii care îţi pot afecta legătura cu partenerul.

 • nu mai au chef bărbaţii facă sex partenerele lor

  Reprezentanţii sexului puternic pot trece prin momente care le cauzează o scădere a libidoului, iar acest lucru să le afecteze în mod negativ viaţa de cuplu. În articolul de mai jos, aflaţi care sunt motivele pentru care bărbaţii nu mai au chef să facă sex cu parteberele lor.

 • Compromisul de neacceptat într-o relaţie

  Dacă ai avut ghinionul să întâlneşti şi să intri într-o relaţie cu un bărbat violent, probabil acest lucru s-a întâmplat deoarece această trăsătură a personalităţii sale nu s-a lăsat descoperită de la început.

 • întâmplă dacă apare plictiseala cuplu

  De cele mai multe ori, când petreci foarte mult timp alături de partenerul de viaţă, există riscul să apară plictiseala. Într-o relație de cuplu de lungă durată, este posibil să știi deja ce își dorește cel de lângă tine, ce are nevoie, ce îi displace.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1