Metoda calendarului. Cât de sigur este acest tip de contracepţie

contraceptie.jpg

metoda calendaruli masuri de contraceptie
Metoda calendarului nu este cea mai sigură, dacă ceea ce vrei este să eviţi o sarcină
foto: 123RF

Metoda calendarului este una dintre numeroasele măsuri de contracepţie pe care nici medicii ginecologi nu o recomandă din cauza riscului pe care îl implică. Ea se bazează pe identificarea cu exactitate a perioadei fertile a ciclului menstrual, perioadă în care femeia are cele mai mari șanse să rămână însărcinată. Metoda presupune evitarea contactului sexual în acest interval, urmând ca în restul ciclului menstrual, perioadă considerată „sigură”, să nu fie folosită nicio altă metodă de contracepție.

Deși la prima vedere pare simplu, în realitate, această metodă este riscantă și destul de complicată pentru că este dificil de stabilit cu precizie care este perioada fertilă din ciclul menstrual al unei femei.

Există destul de multe femei care apelează la metoda calendarului pentru a se proteja de o sarcină nedorită. Dacă este folosită în acest scop, eficienţa este mult mai scăzută decât în cazul altor metode contraceptive uzuale în ziua de astăzi. Studiile arată că 13% dintre femeile care folosesc metoda calendarului corect tot ajung să rămână însărcinate, în ciuda calculelor pe care le fac. Aşadar, metoda calendarului nu este cea mai sigură, dacă ceea ce vrei este să eviţi o sarcină.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1