Măsuri pe care le poţi lua pentru a preveni scăderea libidoului

nvb.jpg

Măsuri pe care le poţi lua pentru a prevenii scăderea libidoului
Scăderea libidoului poate apărea oricând în viața oricărui bărbat
foto: 123RF

Scăderea libidoului este o problemă cu care se poate confrunta orice bărbat la un moment dat. Însă alegerile pe care le faci în privința stilului tău de viață sunt cele care te pot ajuta să ai un apetit sexual sănătos, pe termen lung. Iată câteva măsuri pe care le poţi lua pentru a prevenii scăderea dorinţei intime.

Renunță la fumat și nu abuza de alcool, pentru a elimina efectul nociv pe care aceste substanțe le pot avea asupra sistemului tău reproductiv. De asemenea, este fundamental să reduci pe cât de mult poți stresul din viața ta. Oricât de importantă este cariera ta, un job prea solicitant va avea un impact negativ asupra intimității tale și, în general, asupra sănătății organismului tău. Încearcă să găsești un echilibru între viața profesională și cea personală și dedică măcar câteva ore pe săptămână activităților fizice.

Nu în ultimul rând, orice probleme ai avea cu libidoul, poți trece peste ele împreună cu partenera. Dacă relația voastră se bazează pe iubire și încredere, atunci comunicarea ar trebui să fie pe primul plan.

Nu te lăsa descumpănit de câteva nereușite în dormitor. Vorbește deschis despre asta și, dacă simți nevoia, încearcă să „condimentezi” puțin actul sexual: mai mult preludiu, poziții noi, jucării erotice sau orice îţi stârneşte dorinţa atât ţie cât şi partenerei.

Loading...

Citește și

 • Obiectul banal care transformă total partida de sex

  Scaunul este un accesoriu erotic practic, cu care vă puteţi schimba din temelii viaţa sexuală. Vă pune la dispoziţie o gamă largă de poziţii sexuale pe care ori nu aţi avut cum să le încercaţi în pat, ori vi s-a părut prea complicat.

 • Adevăratul motiv determină femei nu renunţe partenerul de viaţă

  Într-o relaţie profundă, de lungă durată, iubitul îţi devine încet, încet şi cel mai bun prieten. Uneori se întâmplă ca prietenia să evolueze, în timp ce romantismul legăturii se risipeşte. După ani şi ani îţi dai seama că cel de lângă tine îţi este ca un frate, dar a încetat să mai fie şi un iubit. Schimbarea este fină şi te înşală cu uşurinţă.

 • Greşeaşa care trebuie evitată la începutul unei relaţii

  Este foarte posibil ca primele întâlniri să decurgă extraordinar şi să îţi dea senzaţia că îl cunoşti pe tipul cu care te vezi de o viaţă, nu dar de câteva zile. E foarte posibil ca şi el să aibă aceeaşi senzaţie, însă problema este că a cunoasşte pe cineva cu adevărat presupune timp şi răbdare. Iată greşeala care trebuie evitată la începutul relaţiei.

 • Imaginea eronată despre propriul corp afecta femeilor viata sexuala

  Cele mai multe reprezentante ale sexului frumos trăiesc cu frustrarea kilogramelor în plus şi acest lucru le face să se închidă în ele şi să refuze orice fel de contact sexual. Din păcate, multe dintre femei cred că imaginea pe care canalele media ne-o oferă, legată de idealul feminin, este cea corectă.