Masturbarea în exces dăunează

Citeste tot despre: 

Are 21 de ani, dar nu se laudă cu o experienţă sexuală prea mare, pentru că, spune el, nu are noroc la fete. În plus, are fantezii nu cu femeile de vârsta lui, ci cu cele mai experimentate. Uite ce sfaturi i-a dat Ioana cititorului nostru.

"Bună ziua! Mă numesc B. Alexandru. Sunt din Iaşi şi am o problemă foarte delicată. Acum câţiva ani am început să mă masturbez. Din câte am citit pe Internet, dacă mă masturbez, o să am ejaculare precoce. Am câteva întrebări. Este adevărat că voi avea ejaculare precoce? Este rău că m-am masturbat de la o vârstă mică? Ce pot face ca să nu mă mai masturbez aproape zilnic, uitându-mă la filme porno?"

Dragă Alexandru, sexualitatea, deşi este de cele mai multe ori un subiect tabu, are un rol extrem de important în menţinerea unui echilibru interior, a unei stări de sănătate atât din punct de vedere fizic, cât şi psihologic. Este bine să ştii că masturbarea este un comportament normal în anumite etape ale vieţii şi mai ales în adolescenţă, când viitorul adult se autodescoperă şi astfel se pregăteşte pentru viaţa de cuplu.

Masturbarea este o problemă atunci când acest comportament este excesiv sau când este preferată actului sexual cu un partener. Din această perspectivă, consecinţele sunt de natură fiziologică, dar şi psihologică, influenţând negativ imaginea de sine a persoanei şi dinamica sexuală a vieţii de relaţie.

Masturbarea folosită în exces şi o perioadă lungă influenţează negativ raporturile sexuale normale, persoana în cauză devenind emotivă şi anxioasă şi, în acest context, persoana respectivă nu va avea o viaţă sexuală împlinită. Vor apărea probleme în viaţa de cu-plu şi acestea vor genera comportamente de retragere sau izolare faţă de sexul opus. Aşadar, atenţie la exce-se!

Dacă ai o problemă în amor, scrie-ne la adresa str. Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, menţionând pe plic "pentru Ioana", sau pe e-mail sex@click.ro. Toate scrisorile îşi vor găsi răspunsul aici sau pe site-ul confidenteleuneifete.ro.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1