Lucruri uimitoare şi neştiute despre vagin, pe care trebuie să le cunoşti

vaginul.jpg

Lucruri uimitoare neştiute despre vagin
Deşi îi oferă multă plăcere bărbatului, vaginul nu este principalul instrument de plăcere al femeii
foto: 123RF

Pudoarea excesivă duce la ignoranţă, iar cea mai intimă zonă a femeii, vaginul, păstrează multe necunoscute în ciuda avalanşei de informaţii de care putem beneficia. Această parte a corpului poate aduce plăcere intensă, durere supărătoare şi poate da naştere altor fiinţe umane. Într-un cuvânt, este un organ cu adevărat fascinant.

Deşi îi oferă multă plăcere bărbatului, vaginul nu este principalul instrument de plăcere al femeii. Numai aproximativ o treime din femei au orgasm doar prin penetrare. Acesta este primul mister, căci cu siguranţă evoluţia ar fi trebuit să favorizeze un vagin sensibil la plăcere. De fapt, numai partea din afară ce reprezintă un sfert din vagin, cam de 2,54 cm, este foarte sensibilă, pe de-o parte fiindcă conţine mai multe terminaţii nervoase şi, pe de alta, fiindcă intrarea în vagin este înconjutată de sistemul clitoridian. Dovada acestui lucru este că foarte puţine femei se masturbează întroducându-şi obiecte în vagin.

Ceea ce au descoperit însă fără nici o îndoială sexologii William Masters şi Virginia Johnson este că, indiferent care este sursa de stimulare ce produce orgasmul, modelele de răspuns ale vaginului sunt întotdeauna aceleaşi. Cu alte cuvinte, nu contează pentru vagin dacă orgasmul se atinge prin penetrare, prin stimularea clitorisului, stimularea sfârcurilor sau, pur şi simplu, prin fantezii erotice.

„Totuşi, multe femei insistă că orgasmele clitoridiene sunt destul de diferite de cele vaginale. Ele spun că orgasmele atinse prin stimularea clitorisului sunt mai localizate, pe când cele vaginale sunt mai profunde şi afectează mai mult corpul. Deci, ce se întâmplă? Se pare că răspunsul nu este în vagin, ci în uter”, a spus Paul Jenner în cartea sa „Sex ca la carte”.

Lucruri mai puţin cunoscute despre vagin

1. Vaginul este surprinzător de mic, măsurând doar 2 cm în diametru  şi aproximativ 7, 5 m în lungime(la femeile care nu au născut).

2. Vaginul se lărgeşte dacă este excitat, umflându-se până la 6 cm în diametru la capătul cervixului şi se lungeşte până la 10 cm.

3. Vaginul se întinde ca să permit pătrunderea penisului, oricât ar fi el de mare.

4. În timpul orgasmului partea din afară a vaginului se contractă la intervale de 0,8 secunde. Majoritatea femeilor au 3 până la 5 contracţii, dar în total pot fi cam 10-15. 

Loading...

Citește și