Lucruri interesante despre himen, considerat garanţia virginităţii

virgi.jpg

Lucruri interesante despre himen considerat garanţia virginităţii
Himenul este o membrană care acoperă parțial intrarea în vagin, care se rupe în timpul primului act sexual
foto: 123RF

Trebuie să recunoaştem: fiecare dintre noi l-a avut şi l-a pierdut la un moment dat. Cele mai multe dintre noi am fost convinse că l-am pierdut odată cu primul contact sexual şi pierderea virginităţii.

Ruperea himenului este ceva deosebit iar fetele care nu au mai făcut niciodată dragoste trebuie să știe că acest lucru poate fi puțin dureros și jenant. Himenul este o membrană care acoperă parțial intrarea în vagin şi care se rupe în timpul primului act sexual. În funcție de elasticitatea sa, acesta poate fi rupt și prin practicarea unor sporturi sau chiar la introducerea unui deget sau a unui tampon.

Sângerările ce apar la primul contact intim sunt cauzate de ruperea himenului și uneori pot fi însoțite de senzații ușor neplăcute sau de dureri. Dar acestea nu durează pe tot parcursul partidei de sex. Dacă vaginul este suficient de lubrifiat și partenerul destul de răbdător, este posibil să nu simțiți mare lucru la ruperea himenului.

Pentru a nu resimți disconfort, fetele trebuie să se relaxeze pe cât posibil. Încordarea mușchilor vaginali conduce la senzația neplăcută de durere..

Se poate rupe şi fără contact sexual

Există posibilitatea ca o domnişoară care nu a întreţinut relaţii sexuale să aibă himenul rupt din cauza unor accidente din perioada copilăriei cum ar fi: mersul pe bicicletă sau gimnastica. Însă mai sunt situaţii când fetele se nasc fără himen, dar astea sunt cazuri extrem de rare. Mai există o categorie de fete care au himenul elastic, se dilată fără a sângera.

 

Loading...

Citește și