Lipsa de respect poate duce la deteriorarea unei relaţii mai mult decât ne imaginăm

lipsa_r.jpg

Lipsa de respect duce deteriorarea unei relaţii mai mult decât ne imaginăm
Atunci când unul dintre parteneri îşi pierde respectul faţă de cealaltă persoană, atunci nici celălalt nu va mai avea motive să îşi respecte jumătatea
foto: 123RF

Respectul faţă de celălalt este crucial într-o relaţie. Oricine se pricepe să îi ofere o definiție, dar puțini știu cum să îl aplice în mod concret în viețile lor. În principiu, cu toții vrem să fim respectați, dar uităm să ne comportăm în același fel cu cel de lângă noi.

Când vorbim despre respect ne gândim la limbaj, gesturi, atitudine. Se mai întâmplă să ne enervăm şi să scoatem pe gură ceva ce nu ne place, dar nu trebuie să facem din asta un obicei. Lipsa de respect se adânceşte pornind uneori de la lucruri mărunte.

Nu trebuie să existe momente în care să ne atacăm sau să ne criticăm partenerul nefondat, mai ales în prezenţa altor persoane. De asemenea, se mai aplică o regulă nescrisă, să nu împărtăşim unor străini lucruri pe care cel de lângă noi încă nu le cunoaşte.Trebuie să ne respectăm partenerii de viaţă atât în interiorul cât şi în afara relaţiei noastre şi să nu îi punem vreodată în ipostaze delicate, să nu îi sfidăm sau să îi tratăm cu dispreţ.

Atunci când unul dintre parteneri îşi pierde respectul faţă de cealaltă persoană, atunci nici celălalt nu va mai avea motive să îşi respecte jumătatea. De ce? Respectul faţă de persoana de lângă tine înseamnă respect faţă de persoana ta.

Loading...

Citește și

  • sex orgasm vagin masturbare studiu

    toate întrebările legate de viaţa sexuală sau cea de cuplu, în c

  • Îţi place un bărbat dar nu ai curaj să-l abordezi faţă în faţă

    Email-urile sunt o formă excelentă de a comunica cu bărbatul care te interesează dacă eşti prea timidă pentru o abordare faţă în faţă. Indiferent dacă este vorba despre un coleg care îţi place de multă vreme dar pe care nu ai curaj să îl abordezi direct sau dacă ai decis să încerci flirtul online, email-ul sau mess-ul sunt cele mai bune instrumente pentru a comunica fără să te înroşeşti ori să rămâi fără cuvinte.

  • Greşeaşa care trebuie evitată la începutul unei relaţii

    Este foarte posibil ca primele întâlniri să decurgă extraordinar şi să îţi dea senzaţia că îl cunoşti pe tipul cu care te vezi de o viaţă, nu dar de câteva zile. E foarte posibil ca şi el să aibă aceeaşi senzaţie, însă problema este că a cunoasşte pe cineva cu adevărat presupune timp şi răbdare. Iată greşeala care trebuie evitată la începutul relaţiei.

  • Modalitatea poţi aborda firesc o discutie despre sex cu partenerul tau

    Conversaţiile despre sex reprezintă o modalitate puternică de a spori intimitatea în cuplu şi gradul de conexiune. Totuşi, pentru cei mai mulţi, nu e uşor deloc să înceapă o discuţie despre sex cu partenerul, mai ales dacă au o groază de temeri, îndoieli şi prejudecăţi de înfruntat. Iată cum puteţi aborda firesc o discuţie despre sex cu iubitul.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1