Lipsa de apreciere emoţională, motivul numărul unu pentru care cei mai mulţi bărbaţi înşală

inselat.jpg

inselat
Chiar dacă nu justifică niciodată infidelitatea, neglijenţa emoţională a partenerului e reală şi are consecinţe însemnate.
foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Ce am făcut eu greşit, astfel încât partenerul de viaţă să mă înşele? Modul acesta de a pune problema este eronat din start, pentru că o infidelitate nu apare întotdeauna din cauza iubirii.

Pentru cele mai multe persoane poate părea surprinzător, însă principalul motiv pentru care bărbaţii înşală este: lipsa de apreciere emoţională. Când ne simţim apreciaţi, suntem încrezători, mândri, ne simţim iubiţi şi doriţi. În schimb, când ne simţim neglijaţi emoţional, suntem tentaţi să fim copleşiţi, furioşi, trişti. Şi situaţia se înrăutăţeşte când îi spui partenerului de viaţă cu ce te confrunţi, iar acesta te ignoră total sau nu te ia în serios.

Cei care nu îi arată partenerului că îl apreciază nu sunt neapărat rău intenţionaţi. E foarte uşor să cazi pradă vârtejului de probleme de zi cu zi în care intră cariera, creşterea copiilor şi alte probleme şi să credem că cel de lângă noi e un bun câştigat pe viaţă. Lipsa de respect mutual în relaţiile pe termen lung este probabil mai răspândită decât putem realiza.

Chiar dacă nu justifică niciodată infidelitatea, neglijenţa emoţională a partenerului e reală şi are consecinţe însemnate. Este diferită de abuzul emoţional şi poate zdruncina o relaţie, poate chiar să o distrugă pentru totdeauna.

 

 

Loading...

Citește și

  • Bărbaţii au nevoie de spaţiu

    Atunci când un bărbat are o problemă, se va retrage în carapacea sa şi va petrece timp de unul singur până îşi depăşeşte situaţiile delicate. Are nevoie să se distanțeze și să petreacă timp pe cont propriu pentru a-și filtra gândurile și pentru a ajunge la propriile lui concluzii. Cea mai mare greșeală pe care poți să o faci în acest caz este să nu-i acorzi spațiu.

  • Chiar dacă relaţia nu a mers nu trebuie să vă lăsaţi consumate de regret

    Să renunţăm la o relaţie nu este uşor, în special dacă încă avem sentimente, dar cum lucrurile nu pot fi schimbate, cel mai bine este să acceptăm realitatea şi să trecem peste momentul dificil. Iar experienţa ne învaţă că acest lucru nu este imposibil.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1