Iubire, ură şi indiferenţă. Reacţiile în aceste situaţii diferă de la persoană la persoană

sec.jpg

iubire ura indiferenta
Opusul iubirii poate fi indiferenţa
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Sunt foarte multe persoane care consideră ura ca fiind opusul iubirii, însă specialiştii sunt de părere că aceasta este o prezumţie falsă. Iubirea şi ura sunt interconectate, iar în momentul în care iubirea nu se poate manifesta apare ura, care permite un fel de manifestare a unor simţământe profunde.

Ura apare în acele momente în care nu ne putem manifesta iubirea. Atunci când nu poţi lua persoana în braţe ca să îi spun cât de mult înseamnă pentru tine din frică, nesiguranţă, distanţă, în acel moment vor apărea alte emoţii care vor permite manifestarea acestei neputinţe.

Astfel, în situaţia în care unei persoane, spre exemplu, nu îi este întoarsă iubirea, aceasta poate transforma toată acea iubire în ură, iar asta pentru a face lucrurile mai uşoare.

Opusul iubirii poate fi indiferenţa. În momentul în care simţim indiferenţă faţă de o persoană şi orice ar face, fie că pleacă, fie că rămâne, este tot una pentru noi, atunci iubirea nu există. Nu poţi iubi o persoană şi să fie egal cu zero faptul că pleacă de lângă tine sau rămâne. Indiferenţa se traduce prin „nu îmi pasă, nu mă interesează”, iar acest lucru vine din lipsa de sentimente faţă de persoana respectivă.

Loading...

Citește și

 • Dragostea evoluează în moduri diferite

  Nu există cuplu care să nu se confrunte, la un moment dat, cu greutăți. Din acest motiv, este esențial ca tu și partenerul tău să cooperați pentru a trece peste momentele dificile. Nu trebuie neapărat să fii „îndrăgostit nebunește” de cineva pentru a avea o căsnicie fericită. Dragostea adevărată necesită timp și efort. Aceasta are nevoie de multă îngrijire pentru a putea înflori.

 • Factori care pot duce la scăderea calităţii relaţiei sexuale

  Scăderea apetitului sexual poate fi cauzată de o mulţime de factori, chiar dacă nu ne dăm seama de acest lucru. Cu timpul, problemele financiare, apariția unui copil, tabieturile sau orice alt lucru pe care îl trăiește un cuplu contribuie la scăderea calității relației sexuale. Însă frustrările nu se acumulează din cauza factorilor externi, ci din contră, din cauza partenerilor.

 • Intimitatea în cuplu

  Pentru ca un cuplu să se dezvolte, rolul major în existenţa lui îl constituie intimitatea. Chiar dacă dragostea este cea care stă la baza unei relații de cuplu, este nevoie de mai mult decât atât pentru ca cei doi parteneri să construiască o relație autentică și de durată.

 • Iubitul tău este gelos

  Gelozia este o boală care torturează sufletele, însă poate fi ţinută sub control. Dacă ai un partener gelos trebuie să-i explici ceea ce te deranjează. Este posibil ca iubitul tău să nu-și dea seama că felul său de a se comporta cu tine ți se pare prea posesiv.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1