Învinuirea partenerului pentru orice, semn de imaturitate

vina.jpg

Învinuirea partenerului pentru orice semn de imaturitate
Dacă ai un partener care dă vina pe tine pentru nereușitele lui, trebuie să înțelegi că este încă imatur
foto: 123RF

Uneori, gândul că celălalt te face nefericit este mai aproape sau mai departe de adevăr, dar uităm că suntem singurii responsabili pentru viața noastră. Dacă ai un partener care dă vina pe tine pentru nereușitele lui, trebuie să înțelegi că este încă imatur și nu își asumă responsabilitatea pentru hotărârile pe care singur le-a luat.

Cu toții facem greșeli, dar este un semn de maturitate și responsabilitate să știm să ni le asumăm, sau chiar să remediem o situație dacă este cazul. Putem însă constata că partenerul de cuplu pare să nu înțeleagă că este vina lui. Sau că în mod autentic am greșit și noi cu ceva. Ba chiar ajungem să ne întrebăm dacă nu cumva am făcut ceva greșit și nu ne-am dat seama.

Pe scurt, partenerul tău știe foarte clar că este de vină, dar acceptarea acestui lucru nu îi stă în fire. Prin urmare, va căuta să te convingă că tu ești de vină. Iar dacă într-o situație anume lucrurile sunt destul de clare și nu lasă loc de interpretări, va aduce în discuție o întâmplare trecută, drept argument că tu ești cea care greșește.

O astfel de relație te încarcă negativ, iar pe termen lung te obligă să îți asumi greșeli ale lui, doar pentru a avea liniște în cuplu. Dar oare aceasta este liniștea pe care o cauți?

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Caracteristici ale unei relaţii de cuplu fericite

  O relaţie fericită este una în care ambii parteneri se simt bine, cooperează în atingerea unor scopuri şi sunt adaptaţi mediului în care trăiesc, fac activităţi plăcute împreună, comunică constructiv şi iau decizii împreună. Partenerii de cuplu nu doar au comportamente pozitive unul faţă de celălalt ci şi răspund pozitiv la comportamentul celuilalt. O relaţie fericită contribuie la dezvoltarea, maturizarea şi evoluţia profesională a fiecăruia şi la o stare de bine fizic şi emoţional.

 • De ce ne plictisim într-o relaţie

  Plictiseala intervine la un moment dat în orice relaţie amoroasă. În unele cazuri mai devreme, în altele mai târziu. Nu trebuie să disperi. De cele mai multe ori lucrurile pot reveni la normal, dacă fiecare partener va face efortul sa îşi re-comunice mesajul personal, adică dorinţele, nevoile, aşteptările sale în ceea ce priveşte această relaţie.

 • Modalitatea prin care ii arati partenerei ca o iubesti

  Pentru majoritatea femeilor, afecțiunea reprezintă siguranță, protecție, confort și acceptare, care sunt trăsături vitale din punctul lor de vedere. Afecțiunea reprezintă, pentru femei, de fapt, „cimentul” într-o relație.

 • Rezistă cuplul în absența vieții sexuale

  Cu siguranţă da, mai ales atunci cand cuplul nu are parte deloc de noutate și totul se repetă monoton, este firesc ca partenerii trecuți de etapa îndrăgostirii să manifeste o dorință mai scazută. Dacă această perioadă se tot prelungește, unele cupluri pot constata că, deși nu au avut nicio ceartă, scânteia s-a stins. Partenerii spun că se simt obosiți sau că îi doare capul, sau pur și simplu că nu au chef.