Infidelitatea, o greşeală fără de iertare. Iată ce simte partenerul înşelat

infidel.jpg

Infidelitatea greşeală fără de iertare simte partenerul înşelat
Pentru partenerul înşelat, viaţa aşa cum o ştia nu mai există
foto: 123RF

În orice cuplu, mai devreme sau mai târziu, unul dintre parteneri se îndoieşte măcar o dată de fidelitatea celuilalt. În ultima vreme, rata divorţurilor a crescut îngrijorător, iar infidelitatea este de foarte multe ori motivul destrămării căsniciilor.

Infidelitatea reprezintă o prezentare deformată, mincinoasă a realităţii unei relaţii. Partenerul infidel construieşte o viaţă falsă de cuplu, întreţine o iluzie, îl asigură pe cel înşelat de prezenţa şi disponibilitatea sa, când acest lucru nu este adevărat.

Pe de altă parte, infidelitatea poate fi văzută ca pe o fugă de relaţie, nu sunt aici pentru tine, nu construim împreună. Poţi fi infidel într-o relaţie sexuală, dar în egală măsură eşti infidel când alegi să te îndrepţi spre altcineva decât partenerul sau partenera ta pentru a primi atenţie, pentru a-ţi împărtăşi gânduri intime, pentru a-ţi valida nesiguranţele de bărbat sau femeie.

Infidelitatea emoţională, flirtul care ţi se pare inofensiv, real sau virtual, prietenia strânsă chiar non-sexuală dintre un bărbat şi o femeie, rănesc, iau din energia bună a relaţiei, o destabilizează. Infidelitatea, sexuală sau emoţională, reprezintă aşadar orice ameninţare reală sau percepută cu privire la legătura de încredere dintre parteneri, şi se traduce în acţiuni care ameninţă să dizolve legătura de ataşament esenţială dintre cei doi.

Puţine evenimente în cuplu pot fi la fel de devastatoare precum dezvăluirea unei relaţii extraconjugale. Pentru partenerul înşelat, viaţa aşa cum o ştia nu mai există. Mai mult decât atât, ceea ce a trăit se dovedeşte a nu fi fost real, el însuşi este în pericol de a nu mai ştii cine este. Infidelitatea odată dezvăluită şi cunoscută este trăită ca o formă intensă de trădare: a încrederii, a trecutului relaţiei, a ceea ce am construit împreună, a viselor, a aşteptărilor, a promisiunilor.


 

 

Loading...

Citește și

 • Există anumite lucruri bărbaţii le doresc femei pat

  Bărbaţii au tot felul de dorințe sexuale pe care nu îndrăznesc să le aducă în discuție cu partenerele de viață, de frică să nu fie catalogați drept perverși. Însă tocmai satisfacerea acestor nevoi le poate aduce împlinirea sexuală după care tânjesc. În articolul de mai jos, aflaţi ce lucruri vor unii bărbaţii să le facă femeile în mod deosebit atunci când sunt în intimitate.

 • cum se face corect igiena intimă după sex lucruri esenţiale

  Igiena intimă este o componentă esenţială atât înaintea unei partide de sex cât şi după. Însă din prea mult exces de zel unele femei comit erori, mai ales după actul intim, care le expun la pericole de care nu au habar. Iată ce trebuie să faci imediat după sex pentru a-ţi asigura o igienă intimă corectă.

 • Cum faci meargă relaţie distanţă sfaturi

  Relaţia la distanţă poate fi dificilă, dar are şi părţile ei bune. Foarte multe cupluri recunosc că acest tip de relaţie este tocmai ce le trebuie pentru a valorifica mai mult timpul petrecut împreună şi pentru a aprecia sincer persoana lângă care trăiesc.

 • cum se pune corect prezervativul

  Cei mai mulţi reprezentanţi ai sexului puternic sunt nesiguri în legătură cu modul în care ar trebui pus prezervativul, dar nici unul dintre ei nu vorbeşte despre acest lucru din jenă. Iar această atitudine le poate pune sănătatea în pericol. Până la urmă, nu e mai bine să rişti să te simţi ridicol şi să întrebi cum e corect, decât să nu întrebi şi să te alegi cu cine ştie ce boală cu transmitere sexuală?

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1