Infecţia sexuală care poate duce la infertilitate

sex.jpg

 Infecţia sexuală care poate duce la infertilitate
Infecţia cu Chlamydia este una extrem de periculoasă atât pentru fertilitatea feminină, cât şi pentru cea masculină
foto: 123RF

Dintre toate bolile care se iau prin contact sexual neprotejat, infecţia cu Chlamydia este una extrem de periculoasă atât pentru fertilitatea feminină, cât şi pentru cea masculină.

Chlamidioza este o afecţiune produsă de bacteria Chlamydia trachomatis, o infecţie comună care se transmite prin raport sexual neprotejat. Aproximativ 75% din femei şi aproximativ 50% din bărbaţii infectaţi nu prezintă simptome ale bolii. În cazul în care totuşi apar manifestări, acestea se declanşează într-un interval de până la trei săptămâni de la infectare.

Femeile pot avea scurgeri vaginale anormale şi senzaţii de disconfort şi de usturime la urinare. Chiar şi în cazul în care infecţia se extinde de la cervix către trompele uterine, poate rămâne tăcută. În alte cazuri însă, pot apărea dureri abdominale în zona pelviană, dureri de spate, ameţeală, febră, durere în timpul actului sexual sau sângerări în intervalul dintre menstruaţii.

În cazul bărbaţilor, infecţia poate determina o secreţie purulentă, poate evolua spre epididimită (inflamaţie a canalului epididimar) sau spre prostatită. Dacă epididimita devine cronică, se poate ajunge la azoospermie (absenţa spermatozoizilor din lichidul seminal) şi, implicit, la infertilitate masculină.

 

 

Loading...

Citește și

 • Partenerul tău se gândeşte doar la nevoile lui

  A avea o relaţie cu un bărbat egoist este o chestiune delicată, dar nu o misiune imposibilă. Mai întâi de toate trebuie să renunţi la înnăscuta tendinţă de a încerca să-ţi schimbi partenerul. Este inutil şi dăunător pentru ambii, pe termen lung. Ca să nu mai vorbim că, practic este imposibil.

 • Genul de despărţire care lasă răni adânci în suflet

  Despărţirea în care unul dintre parteneri a înşelat lasă, fără îndoială, răni în suflet greu de vindecat. Acest tip de despărţire se numără printre cele mai dificile, deoarece îţi vin în minte tot felul de întrebări, îndoieli, iar lipsa încrederii îţi poate sădi în minte scenariile cele mai sumbre. Viaţa dublă a unuia dintre parteneri are efecte pe termen lung şi produce răni interioare profunde.

 • Există anumite lucruri bărbaţii le doresc femei pat

  Bărbaţii au tot felul de dorințe sexuale pe care nu îndrăznesc să le aducă în discuție cu partenerele de viață, de frică să nu fie catalogați drept perverși. Însă tocmai satisfacerea acestor nevoi le poate aduce împlinirea sexuală după care tânjesc. În articolul de mai jos, aflaţi ce lucruri vor unii bărbaţii să le facă femeile în mod deosebit atunci când sunt în intimitate.

 • Iată ce partener îşi doreşte alături femeia din zilele noastre

  Cele mai multe reprezentante ale sexului frumos au nevoie de un bărbat care să le iubească, să le asculte şi să le înţeleagă chiar şi după o zi obositoare. Mulţi reprezentanţi ai sexului puternic se sperie de acest lucru, însă puţini ştiu că tot ce trebuie să facă este să le acorde atenţia necesară, să încerce să le liniştească şi să le ofere câteva momente de relaxare.