Îndoieli legate de relaţia de cuplu. De ce apar?

13.jpg

Îndoieli legate de relaţia de cuplu
Îndoielile legate de relații pot uneori să indice o problemă mai profundă care trebuie abordată, altfel relația nu va prospera
foto: shutterstock

Când pui mereu relația cu partenerul tău de viață sub semnul întrebării, transmiți semnalul că nu ești convins de faptul că aceasta funcționează. Mai mult, partenerul tău poate avea impresia că nu reușiți să mergeți înainte deloc.

Îndoielile pot avea numeroase surse, inclusiv teama, o stimă de sine scăzută și lipsa de încredere. Pentru a remedia aceste probleme, trebuie să stabilești din ce cauză ai început să pui sub semnul întrebării relația.

Menținerea unei relații necesită foarte multă atenţie și răbdare, așa că nu este neobișnuit ca uneori să ne întrebăm dacă merită să continuăm cu partenerul nostru actual, mai ales dacă am fost împreună o lungă perioadă de timp și lucrurile nu mai stau ca la început.

Îndoielile legate de relații pot uneori să indice o problemă mai profundă care trebuie abordată, altfel relația nu va prospera. Cu toate acestea, în multe alte ocazii, îndoielile în dragoste apar deoarece așteptările noastre cu privire la modul în care un cuplu ar trebui să fie nu sunt realiste.

Aşadar, cu toții avem momente de îndoială într-un cuplu, traversăm mici perioade de incertitudine sau devenim nervoși. Dar într-o relație sănătoasă, între doi parteneri compatibili, astfel de îndoieli și temeri dispar în timp. Respectiv, cu cât trece timpul, cu atât scade anxietatea.

 În schimb, dacă acest lucru nu se întâmplă, dacă în mod constant simți nemulțumire și nevoia de a te întreba ce anume te ține în relația respectivă, evident este un semn că ar trebui să ieși din ea. Pentru că de multe ori, dorința de a face parte dintr-un cuplu, de a avea o relație serioasă, de a avea o familie, ne determină să acceptăm parteneri mai puțin potriviți nouă.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Iţi doreşti să ai o relaţie normală alături de persoana iubita

  Îţi doreşti să ai o relaţie normală alături de persoana iubită? Vrei să ştii care sunt lucrurile pe care e sănătos să le faci în cuplu? Trebuie să ai în vedere că există foarte multe lucruri care se încadrează în sfera normalităţii şi care pot fi benefice pentru relaţie. Iată pe ce trebue să pui accentul în mod deosebit.

 • Ritmul diferit de creștere și dezvoltare personală poate pune în pericol relaţia

  Dacă la începutul unei relații partenerii de viaţă sunt atrași atât de similaritățile cât și de diferențele dintre ei, pe măsură ce timpul trece și se cunoasc mult mai bine, se poate întâmpla ca ceea ce a fost ușor de înțeles și acceptat la începutul relației să devină un disconfort major și un impediment pentru continuarea vieții de cuplu.

 • Chiar dacă este blamată aventura de o noapte poate avea mai multe avantaje

  Blamată de unii, experimentată de alţii, aventura de-o noapte rămâne, totuşi, o realitate a zilelelor nostre. În funcție de momentul vieții în care te afli și de ceea ce îți dorești, aventura de-o noapte poate avea mai multe avantaje. Altfel, care ar fi motivul pentru care este practicată de oameni?

 • Sex pe caniculă

  Zilele calde de vară ne duc cu gândul la pasiune şi dorinţă. Însă sezonul cald aduce cu sine şi inerenta problemă a temperaturilor caniculare, care, în majoritatea cazurilor, dăunează organismului, mai ales dacă acesta este supus unor eforturi fizice susţinute, afectează starea de spirit, dar pot crea probleme și din punct de vedere erotic. Din acest motiv, este bine să evitaţi relaţiile intime cu partenerul, mai ales dacă aţi stat prea mult la soare. Temperaturile ridicate pot transforma o partidă de amor din plăcere în corvoadă.