Începerea vieții sexuale devreme. Păreri pro și contra

inceperea_vietii_sexuale.jpg

Inceperea vietii sexuale devreme
Despre începerea vieții sexuale devreme mereu vor fi păreri pro și contra
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Nu există adolescent care să nu se gândească și să nu aibă curiozități despre viața intimă. De obicei, începerea vieții sexuale devreme îi ia pe nepregătite pe foarte mulți dintre ei. Din acest motiv discuțiile pe acest subiect sunt necesare de la vârste mai fragede.

Adolescenții au tendința de a se aventura în a-și începe viața intimă de la vârste din ce în ce mai mici din diferite motive. Începerea vieții sexuale devreme nu este văzută cu ochi buni atâta timp cât tânărul nu este pregătit fizic și emoțional și nu are destulă informație.

Începerea vieții sexuale devreme: păreri pro

Specialiștii sunt de părere că un tânăr ar trebui să-și înceapă viața sexuală în jurul vârstei de 17-18 ani, cel mai devreme la 16 ani, atunci când sunt pregătiți fizic și emoțional.

Un adolescent trebuie să fie conștient și să țină cont de faptul, că începerea vieții sexuale devreme poate aduce experiențe bune, mai puțin bune, va avea parte de aventuri sau de relații frumoase de iubire.

Discuțiile despre sex și viața sexuală trebuie să înceapă destul de devreme, iar informațiile trebuie oferite cu răbdare și adaptate treptat nivelului de înțelegere al copilului.

Începerea vieții sexuale devreme, în cazul în care se întâmplă nu ar trebui să sperie nici un părinte, ba din contră ar trebui privită ca pe ceva normal. Criticile și discuțiile în care sexul este ceva rușinos și murdar le poate induce tinerilor frigiditate și impotență.

Începerea vieții sexuale devreme: păreri contra

Este important de reținut că începerea vieții sexuale devreme în lipsa maturității fizice, emoționale, psihice, poate afecta semnificativ imaginea de sine și poate cauza tulburări de comportament sexual.

Începerea vieții sexuale devreme sau prea devreme înhibă hormonii de creștere, astfel încât tinerii nu se vor mai înălța atât cât ar fi trebuit.

Trebuie să aveți în vedere faptul că începerea vieții sexuale devreme, înainte de maturizarea psihologică poate induce trăiri sexuale inadecvate atât din punct de vedere al orientării sexuale, cât și tehnicii, ceea ce duce la numeroase dezamăgiri.

Începerea vieții sexuale devreme nu este indicată atâta timp cât adolescenții nu au puterea și experiența psihică de a înțelege ce înseamnă actul sexual. Aceștia devin vulnerabili în fața pericolelor sexualității și mai ales a bolilor cu transmitere sexuală. Cu atât mai mult, ei sunt atrași de acest domeniu fără a înțelege cu exactitate ceea ce implică.

Loading...
 
 

Citește și

  • Fantezii sexuale în locuri publice

    Sexul într-un loc public este o fantezie sexuală comună atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Iată cele mai interesante fantezii erotice în locuri publice.

  • Fantezii pentru o viata sexuala implinita

    Despre sex se spune că este partea cea mai frumoasă şi fascinantă dintr-o relaţie. O viaţă sexuală satisfăcătoare înseamnă să ne punem în practică şi fanteziile erotice care ne excită. Cele mai interesante fantezii pentru o viaţă sexuală împlinită au rolul de a ne condimentanta momentele intime.

  • Datorită faptului că sexul este unul dintre cele mai importante lucruri în cuplu, este bine de ştiut ce fel să reuşim să ne bucurăm din plin de acele momente.

  • Are 21 de ani, dar nu se laudă cu o experienţă sexuală prea mare, pentru că, spune el, nu are noroc la fete. În plus, are fantezii nu cu femeile de vârsta lui, ci cu cele mai experimentate. Uite ce sfaturi i-a dat Ioana cititorului nostru.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1