Igiena riguroasă după contactul sexual este necesară pentru sănătatea organului genital

ok.jpg

Igiena riguroasă dupa contactul sexual este necesară
Igiena riguroasă după contactul sexual este imperios necesară pentru sănătatea organului genital
foto: 123RF

Igiena personală după sex este un aspect foarte important. Igiena riguroasă după contactul sexual este imperios necesară pentru sănătatea organului genital. Multe persoane ignoră însă faptul că igiena este un aspect important și înaintea actului sexual.

Relațiile sexuale spontane pot cauza răspândirea unor virusuri periculoase. Substanțele precum transpirația, fluidele și secrețiile sunt mai abundente atunci când partenerii nu se curăță în mod adecvat, facilitând transmiterea infecțiilor.

De asemenea, anumite microorganisme care există în mod normal în organismul unei persoane pot deveni nocive dacă pătrund în organismul alteia. Pentru a preveni aceste probleme, este indicat să folosești prezervativul.

Nu este nevoie să te speli imediat înainte de a face sex, dar ai grijă să menții o igienă personală adecvată. Dacă ai ocazia (sau îți place), poți să faci duș împreună cu partenerul tău, această activitate reducând riscul de a vă confrunta cu problemele menționate.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • contraceptia de urgenta pastila de a doua zi

  Pastila de a doua zi reprezintă o metodă de contracepție foarte eficientă, însă trebuie folosită numai în cazuri de maximă urgență, și nu trebuie abuzat de ea. Aceasta te salvează de la o sarcină nedorită, fiind recomandată în cazurile în care ai făcut sex neprotejat sau prezervativul s-a rupt în timpul actului sexual.

 • De ce nu trebuie să mananci înainte de a face sex

  La începutul relaţiei, majoritatea femeilor aşteaptă să fie răsfăţate cu vin şi cu o cină gustoasă. De fapt, asta nu e deloc o idee bună pentru a face sex.

 • Ştiaţi că cele mai multe dintre problemele din dormitor sunt cauzate de stres

  Ceea ce trebuie să aveţi în vedere este că stresul vă poate provoca foarte multe probleme de sănătate, inclusiv din punct de vedere sexual. Tot el este vinovat de creşterea tensiunii care duce la scăderea performanţelor sexuale.

 • Alcoolul dă un fals sentiment de siguranţă

  Potrivit experţilor, consumul de alcool în exces poate influenţa în sens negativ actul sexual. Acest lucru este explicat prin faptul că alcoolul reduce sensibilitatea sexuală atât a bărbaţilor cât şi a femeilor. Atunci când un cuplu serveşte un pahar de alcool, într-o atmosferă romantică, efectul acestuia nu poate fi decât unul pozitiv. Totuşi o cantitate prea mare sau consumul constant de alcool poate afecta în mod negativ relaţia sexuală dintre doi parteneri.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1