Identitatea proprie, scopul principal pe care trebuie să-l ai într-o relaţie

identit.jpg

Identitatea proprie, scopul principal pe care trebuie să-l ai într-o relaţie
Ţelul principal pe care trebuie să-l ai într-o relaţie este cel de a-ţi păstra indentitatea proprie, ca persoană individuală
foto: Pixabay.com
Citeste tot despre: 

Ţelul principal pe care trebuie să-l ai într-o relaţie este cel de a-ţi păstra indentitatea proprie, ca persoană individuală. Şi asta pentru că atunci când eşti tu însăţi, vei fi mai optimistă şi mai fericită, aceste sentimente răsfrângându-se evident şi asupra vieţii de cuplu, asupra partenerului tău. Mai mult, o conştiinţă de sine mai puternică, te va ajuta şi în intimitate, oferindu-ţi posibilitatea de a oferi mai multă pasiune şi iubire partenerului.

Iată ce trebuie să faci pentru a-ţi păstra indentitatea

Nu renunţa la interesele tale proprii. Pentru că atunci când doi oameni se îndrăgostesc, ei se îndrăgostesc de tot ceea ce înseamnă celălalt, sunt atraşi de identităţiile proprii ale fiecăruia, de interese, pasiuni, poate chiar de prieteni. Cu alte cuvinte, te îndrăgosteşti de un individ, şi tot ceea ce înseamnă „el” devine interesant pentru tine. De aceea este esenţial să:

  • Îţi păstrezi interesele pe care le aveai înainte de a începe relaţia, interese care erau importante pentru tine în trecut şi care te făceau să fii tu însuţi.
  • Îţi păstrezi prieteniile care erau importante pentru tine înainte de relaţia actuală.
  • Îţi încuajezi partenerul la rândul său să îşi păstreze interesele sale proprii.
  • Îţi încurajezi partenerul sa îşi păstreze cei mai importanţi prieteni din trecut.

 

Loading...
 
 

Citește și