Iau pastile contraceptive. Mă afectează?

Scrie-ne ce probleme ai în amor

Scrie-ne ce probleme ai în amor

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Andreea e căsătorită de şapte ani şi are doi copii. Nu mai vrea alţii şi vrea să ştie dacă poate lua anticoncepţionale. Uite ce sfaturi i-a dat Ioana cititoarei noastre!

“Bună, Ioana. Mă numesc Andreea, am 30 de ani. Sunt căsătorită de şapte ani şi am doi copii. Relaţia cu soţul meu e foarte bună din toate punctele de vedere. De doi ani iau pastile anticoncepţionale deoarece nu ne mai dorim copii. Întrebarea mea este: dacă voi folosi tot timpul aceste pastile, îmi va afecta în vreun fel sănătatea? Trebuie să precizez că nu am consultat nici un medic pentru a-mi recomanda acest ”tratament”. Le iau pentru că am auzit de ele la o prietenă şi, până acum, eu sunt mulţumită de ele. Tu ce mă sfătuieşti?”

Draga Andreea, îmi doresc - şi sper - ca răspunsul pe care ţi-l voi da la scrisoarea pe care mi-ai trimis-o pe adresa redacţiei să-ţi fie de folos şi să te liniştească. Mă bucur să aud că ai o căsnicie fericită alături de soţul tău şi după şapte ani de relaţie şi că totul funcţionează aşa cum trebuie, inclusiv din punct de vedere sexual. Singura problemă, de ceva vreme, fiind cea legată de metoda de contracepţie, adică foloseşti pilula anticoncepţională şi nu ştii dacă îţi poate afecta într-un  fel sănătatea.

Aceasta e o metodă modernă şi uşoară de prevenire a unei sarcini nedorite, dar nu trebuie să uităm că e un medicament care are efecte importante în organism, uneori efecte negative şi că administrarea acestei pilule nu se face decât la recomandarea medicului ginecolog.

Pe termen lung, pot avea şi efecte negative asupra sănătăţii, dacă nu sunt luate la recomandarea medicului sau datorită faptului că organismul, cu timpul, trece prin tot felul de transformări, iar cele mai banale dereglări sunt durerile de cap, stările de vomă, până la creşterea în greutate sau tulburări mult mai severe şi, din acest motiv, pe durata administrării lor trebuie să mergem la ginecolog o dată la şase luni sau un an, că să te asiguri că totul e în regulă. Sfatul meu e să mergi la medicul ginecolog din momentul în care apare cel mai mic semn de disconfort şi să nu te mai iei după sfaturile celor neavizaţi. Trebuie să ştii că fiecare organism e unic şi funcţionează în felul lui, iar dacă la alţii a funcţionat, nu înseamnă că ţie îţi face bine.

Dacă ai o problemă în amor şi vrei sfatul sex-expertei, scrie-ne la adresa str. Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, menţionând pe plic “pentru Ioana”, sau pe e-mail sex@click.ro. Scrisorile îşi vor găsi răspunsul în această pagină. Iar în fiecare luni şi joi, de la 22.00 la 23.00, nu rata videochatul erotic cu Ioana, pe click.ro

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Anticoncepţionalele orale au efecte secundare emoţionale care ne pot afecta relaţiile. Hormonii din medicamentele contraceptive transformă femeile în „mici monştri“, le fac posesive şi suspicioase cu partenerii de viaţă, arată un studiu scoţian.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5